用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

網購天地 今日: 10|主題: 59407

淘寶唔發貨到集運倉

男爵府

國民生產總值:5274

BKXmas勳章

之前一直淘開狗尿片,但而家話唔發貨去集運倉,問左幾間都係咁,請問有咩方法可以解決??唔明點解唔送去倉,又唔係要佢地做埋集運黎香港

王國熱話
黃埔紅磡私樓優質租盤 業主自放免佣 地產...
搬去沙田碧濤花園﹣買野去邊好?
免佣出租長沙灣洋樓兩房兩廳
紅磡海濱南岸3房業主出租 可連車位

大宅

國民生產總值:2375

BKXmas勳章

俾班小學雞玩死左!遲早只有幫襯代購!

男爵府

國民生產總值:5533

BKXmas勳章

sohato 發表於 16-11-28 12:33
俾班小學雞玩死左!遲早只有幫襯代購!

點解噤講嘅?

大宅

BKXmas勳章

未買又問尼問路,收貨後又嘈嘈共,動不就投訴,周時系快递同集運既問題,都未分清楚就噴人.人地包你到左集運就完工-集運成日話假簽收,實情係成批甘入,入左集運唔見左!

如果甘多假簽收,快递早被人打包!其實快递最鐘意派集運,成批隊埋去就收工,
30 件分三拾層個D散客就假簽收!

我以前係幫襯順風,佢地次次都話 9:30 正在派送中,跟往話屋企無人-到左夜晚
7:30 又係平台派貨,要落樓下羅,個幾拾蚊派送費照收,退返去自取都唔得,一退就原件退大6,其實快递同集運周時玩野-

男爵府

BKXmas勳章

引用:未買又問尼問路,收貨後又嘈嘈共,動不就投訴

原帖由 sohato 於 16-11-28 發表
未買又問尼問路,收貨後又嘈嘈共,動不就投訴,周時系快递同集運既問題,都未分清楚就噴人.人地包你到左集運就 ...
但我買其他衫褲家庭用品都無問題,唯獨係尿片先有問題,可能間間都係同一貨廠拎貨,但而家咁搞到咁想買都無得買,都唔知點算

侯爵府

國民生產總值:20750

BKXmas勳章

回覆樓主:

邊款呀?搵到代替品?

男爵府

BKXmas勳章

引用:邊款呀?搵到代替品?

原帖由 lyh80115 於 16-11-28 發表
邊款呀?搵到代替品?
我問左三間都話唔送去官集地址,有一間我比私集地址佢話試下,唔得就退番錢

大宅

BKXmas勳章

kkarman 發表於 16-11-28 14:34
但我買其他衫褲家庭用品都無問題,唯獨係尿片先有問題,可能間間都係同一貨廠拎貨,但而家咁搞到咁想買都無 ...

可能以前遇過小學雞送同一集運而怕怕

我試過買一隻電蘇刨-官集梗唔得,米落私集
俾錢後,隔左十分鐘-間野要我轉地圵,唔送集運.
原來送過去官集運 - 中通圎通都拒收.
個小學雞仲嘈上淘寶小二,賣家連水脚都蝕埋,以後唔做集運倉

我同佢解釋私集物都收-你即管出貨,如果拒收,我拾偣貨價賠俾佢,再叫佢睇下我既淘寶等級,唔係小學雞.

結果我收到貨打開,除左個蘇刨外重送多左一套備用刀片,套野另外買要成套既一半價.

裡面有封手寫既感謝信,話如果個包退回,就知道你地成班係香港大話精,如果我收到尼張紙,係佢既心意,佢係俾以前既心結拖往-

後來我介紹好多同事用,買左唔少-有時真係不打不相識

人地都系做生意,唔系求氣,試下解釋俾佢知,可能有灣轉

男爵府

BKXmas勳章

引用:Quote:kkarman 發表於 16-11-28 14:34 但我

原帖由 sohato 於 16-11-28 發表
我而家只係運尿片,又唔係有電有液體個d...我都解釋左只係運去個地址就可以,cap埋地址比佢睇左先,都係話廠方唔會發貨去個度,唔接呢d 單,無辦法。
我都問過淘寶cs, 佢只係話我可以照下單,對方唔發可以投訴,但我只係想買到貨,而唔係要咩投訴

侯爵府

BKXmas勳章

kkarman 發表於 16-11-28 15:32
我而家只係運尿片,又唔係有電有液體個d...我都解釋左只係運去個地址就可以,cap埋地址比佢睇左先,都係話 ...

呢款?京東199減40。不過如果廠家唔肯發,邊度買都係無用。

我在京东发现了一个不错的商品:宠百思 宠物尿片竹炭尿垫狗狗尿片除臭泰迪狗狗尿布小狗尿不湿 S-小型(100片),点击查看:http://m.jd.com/product/1453444158.html | 下载京东APP查看更多商品:http://sq.jd.com/NvQBpa @京东

男爵府

BKXmas勳章

引用:Quote:kkarman 發表於 16-11-28 15:32 我而

原帖由 lyh80115 於 16-11-28 發表

呢款?京東199減40。不過如果廠家唔肯發,邊度買都係無用 ...
我唔係京東,係淘寶網。
复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【狗狗尿片100片包邮宠物尿片狗狗尿布尿垫吸水狗狗尿不湿狗尿垫】¥AAdbKecQ¥http://e22a.com/h.12iTXG?cv=AAdbKecQ&sm=ab678e

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【狗狗尿片100片包邮宠物尿片狗狗尿布尿垫吸水狗狗尿不湿狗尿垫】¥AAdbLBvJ¥http://e22a.com/h.12iiIC?cv=AAdbLBvJ&sm=537b77

侯爵府

BKXmas勳章

kkarman 發表於 16-11-28 15:46
我唔係京東,係淘寶網。
复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【狗狗尿片100片包邮宠物尿 ...

哦,以為買寵百思添,因為之前有jm介紹過。

子爵府

國民生產總值:11684

BKXmas勳章

我又冇試過喎。今年雙11都有買,冇出現呢個情況

男爵府

BKXmas勳章

引用:我又冇試過喎。今年雙11都有買,冇出現呢個

原帖由 gillygulu 於 16-11-28 發表
我又冇試過喎。今年雙11都有買,冇出現呢個情況
你都係買狗尿片?

洋房

國民生產總值:54

BKXmas勳章

搵私集,但唔洗咁誠實同佢講係集運倉

子爵府

BKXmas勳章

kkarman 發表於 16-11-28 17:32
你都係買狗尿片?

係呀。上年同今年都有買

男爵府

BKXmas勳章

引用:Quote:kkarman 發表於 16-11-28 17:32 你都

原帖由 gillygulu 於 16-11-28 發表
係呀。上年同今年都有買
咁請問你係去邊間買?可唔可以比link我?

男爵府

BKXmas勳章

引用:搵私集,但唔洗咁誠實同佢講係集運倉

原帖由 Aquinery 於 16-11-28 發表
可能佢見到官集個地址寫住集運倉,佢地話去集運倉要再比附加費所以先唔送,唔明白要比咩附加費

男爵府

BKXmas勳章

引用:搵私集,但唔洗咁誠實同佢講係集運倉

原帖由 Aquinery 於 16-11-28 發表
我而家用私集地址試下,但地址都有集運二個字係度,唔知得唔得。私集計體積重,運費實貴過官集

子爵府

BKXmas勳章

kkarman 發表於 16-11-28 20:52
咁請問你係去邊間買?可唔可以比link我?

原來你寄去官網。咁可能真係會咁。我寄私集

复制这条信息,打开(emoji)手机淘宝(emoji)即可看到【狗尿片S100片加厚除臭狗狗尿垫狗尿布狗狗尿不湿垫宠物泰迪尿片】¥AAdihVKc¥http://e22a.com/h.1djXEs?cv=AAdihVKc&sm=7b35a7

今年買左呢間。不過仲未收貨
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎