用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 3802|主題: 927785

呢舊日本皂點用㗎?

男爵府

國民生產總值:5097

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章

朋友送了這日本冲涼皂,但嗰袋點入皂落去,大鄉里唔識用添。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

國民生產總值:12011

BKXmas勳章

我冇用過唔識, 不過睇圖, 似食冇得放入袋到, 放皂入網下面中間, 加D水, 整到起泡, 拎舊皂出黎, 將上面個圈向下拉, 拉D 泡出黎用, 個袋負責起泡用的

伯爵府

國民生產總值:18785

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

放舊皂入紗袋,就咁用,用完晾乾

侯爵府

國民生產總值:23183

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

個網比你打泡用,不是用來袋住個梘的!

我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

伯爵府

國民生產總值:16048

畀面勳章 BKXmas勳章

ET.UFO 發表於 16-11-28 11:10

擺舊手工皂上個網度搓幾下,之後再搓多幾下個網就會有好多泡

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:3016

BKXmas勳章

你研究下,個袋可以拆一次黎放舊皂落去。

珊瑚宮

國民生產總值:117474

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BKXmas勳章

ET.UFO 發表於 16-11-28 11:10

京都好出名

珊瑚宮

國民生產總值:117474

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BKXmas勳章

小曳人 發表於 16-11-28 11:22
放舊皂入紗袋,就咁用,用完晾乾

Yes

伯爵府

國民生產總值:18901

BKXmas勳章

回覆樓主:

你研究下,應該打側有個位可放舊皂入去,之前喺無印買左個差唔多嘅皂袋,一開始都唔知點放,細心睇先見到側面可放皂入去

每次沖涼加少少水搓幾下就起泡,好方便
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎