用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 68|主題: 23633

有經驗餵人奶媽媽,大家可以俾下意見嘛?

洋房

國民生產總值:96

我生完之後因爲嚴重睡眠不足,搞到精神有問題,加上半個月自己就感冒,於是迫於無奈要斷奶,等自己有得訓,感冒先快好....用左一星期左右自然斷奶,而家停左奶10日,精神足夠,好想餵番人奶俾bb,唔知仲有無呢個機會呢?點樣可以上番奶?
因為自己仲有兩個月自番工

好遺憾又好自責,當初bb一出世就識埋身啜,自由上奶成績好好,唔使擔心,呢樣係令我好矛盾同好唔開心既地方

大宅

國民生產總值:1356

趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 動物勳章

用手擠唔擠得出奶?盡量試吓多啲埋身,10日應該未完全收哂奶,不過一開始應該唔會夠奶比BB食,要補奶粉。

放鬆啲,埋身姿勢要正確,唔係會好攰,夜晚可以瞓住埋身餵,另外煲多啲增奶湯水,平時唔好等到覺口乾先飲水,床邊長期放個保溫壺可以飲到暖水。

祝成功

男爵府

國民生產總值:8122

人奶媽咪本來就好偉大,要犧牲自己睡眠時間來餵奶。我系半人奶半奶粉,所以我休息得好好,夜晚會比奶粉餵。既然妳身體承受唔到,就唔好夾硬來,奶粉都一樣食到健健康康。唔需要感到內疚。

複式洋房

國民生產總值:111

kanbu 發表於 16-11-28 12:18
我生完之後因爲嚴重睡眠不足,搞到精神有問題,加上半個月自己就感冒,於是迫於無奈要斷奶,等自己有得訓, ...

我都係,之前全人奶,BB增重理想,但因睡眠嚴重不足搞到精神情緒都好差!嚟幾日開始補粉,前幾日糾結好耐,感覺與當初立志成爲全奶媽有點背道而馳。。。。。。

侯爵府

國民生產總值:24135

喂人奶媽咪系辛苦D嘅,明白。試下比多D佢埋身

侯爵府

國民生產總值:22493

你試下睇你bb肯唔肯埋身喇,如果佢肯埋身既話就儘量俾佢埋身

大宅

國民生產總值:1391

每位媽咪都想比最好嘅嘢 bb,但身體出現警號時喺咪重要執著呢?

水晶宮

國民生產總值:61790

停左10日,驚人奶已經冇左。你試下密泵密泵,睇下會唔會上奶。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎