用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

婆媳關係 今日: 24|主題: 24239

受咗委屈,會唔會同自己阿媽呻?

男爵府

國民生產總值:6452

有時左忍右忍,諗住自己可以一口氣吞落肚。後來發覺自己道行唔夠EQ低,JM們會唔會向自己阿媽呻訴一肚冤屈??

我好少另願上bk講完再吞落肚,回到現實當冇事發生過………

王國熱話
不定期更新市場分析/股票/新股介紹 **(updat...
家庭收入40K,有一個小朋友,要供樓,學費...
收期權金
想停FⅩD The one
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

複式洋房

國民生產總值:276

Huuu 發表於 16-11-28 12:33
有時左忍右忍,諗住自己可以一口氣吞落肚。後來發覺自己道行唔夠EQ低,JM們會唔會向自己阿媽呻訴一肚冤屈? ...

一定會,唔同自己阿媽講,我一定會抑鬱

男爵府

國民生產總值:7063

1dd喇唔會完全講廢事佢擔心

別墅

國民生產總值:859

會。。唔講我驚入左青山哈哈

大宅

國民生產總值:1241

回覆:受咗委屈,會唔會同自己阿媽呻?

唔會同阿媽呻
我係報喜不報憂果種。

子爵府

國民生產總值:13796

以前比較少,後尾自己開始覺得好無助,無人信得過時,就選擇搵媽咪啦~
講真,有時上bk呻,仲要驚撞到啲道德新抱呢~俾99盡情發洩虐待完,上bk想發洩得盡情發洩就唔得啦~

大宅

國民生產總值:2769

會, 我媽根本就係軍師嚟

禁止訪問

國民生產總值:58

珍珠宮

國民生產總值:44114

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔會;
如果話比阿媽知, 阿媽會難過;
如果阿媽出手/出口, C6會難做;

C6係自己簡啲, 所以面前啲問題/委屈自己想辦法解決, 盡量唔比阿媽知(唔想阿媽養兒一百歲, 長憂九十九)

子爵府

國民生產總值:12801

肯定會.仲會向.親戚.朋友訴說....

伯爵府

國民生產總值:19450

回覆樓主:

委屈就唔會,我個人都幾硬淨,不過生活中既小磨擦都會同娘家人講下。我媽就永遠都係息事寧人果啲,如果我呻老爺苛索,阿媽就會叫我唔駛比家用,費事我煩。

翡翠宮

國民生產總值:76587

唔會,多數同姐妹講

男爵府

國民生產總值:5643

都要睇下自己阿媽係咩人。如果佢對住你阿嫂都係嘢蠻99,好難同你有共鳴....

gigiic    發表於 16-12-1 10:05

洋房

國民生產總值:41

回覆樓主:

我會呻,不過我阿媽次次都叫我忍吓
有得呻好過鬱喺個心度

公爵府

國民生產總值:29907

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 2015xmas

回覆樓主:

梗係會啦!同父母姐弟妹呻,我哋一家人感情好好,乜都會講
主 賜 平 安

別墅

國民生產總值:966

有時左忍右忍,諗住自己可以一口氣吞落肚。後來發覺自己道行唔夠EQ低,JM們會唔會向自己阿媽呻訴一肚冤屈? ...

一定會

大宅

國民生產總值:1292

xavierma215 發表於 16-11-28 16:24
會, 我媽根本就係軍師嚟

x 2 阿媽就係我軍師
自己阿媽都做左咁多年新抱, 有d case 我會相信佢處理手法比我好。

別墅

國民生產總值:940

回覆樓主:

委屈就唔會,費時亞媽擔心

6299 搞搞震,口多多 D 衰野,就會同亞媽呻下

別墅

國民生產總值:878

我一定講,同自己亞媽感情好好,會問佢意見。

男爵府

國民生產總值:7421

回覆樓主:

唔會,我媽好煩好煩,我獨立慣
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎