用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 305|主題: 49021

檸檬葉同檸檬草係咪一樣㗎?孕婦食唔食得㗎?

大宅

國民生產總值:2292

啱啱食咗聲稱有檸檬葉嘅意粉,陣味好似驅蚊劑咁,食咗一半頂唔順,上網search吓發現孕婦唔食得檸檬草,檸檬葉就唔肯定,有冇人知呀?好驚呀!

別墅

國民生產總值:889

3貓媽媽 發表於 16-11-28 13:45
啱啱食咗聲稱有檸檬葉嘅意粉,陣味好似驅蚊劑咁,食咗一半頂唔順,上網search吓發現孕婦唔食得檸檬草,檸檬 ...

盡量唔好掂香料
檸檬草係lemongrass 其實即係香茅
檸檬葉就唔係lemongrass

大宅

國民生產總值:2292

Cheng_bb 發表於 16-11-28 15:31
盡量唔好掂香料
檸檬草係lemongrass 其實即係香茅
檸檬葉就唔係lemongrass

死啦!懵盛盛食咗啦

別墅

國民生產總值:788

大肚婆飲食係多D 禁忌, 以後小心留意啦

翡翠宮

國民生產總值:91926

大肚婆對氣味好敏感噶,但系咁小量應該無咩問題嘅,我有個F陀B果陣唔小心食佐藏紅花調味嘅菜,個B生出嚟都無事喇

別墅

國民生產總值:889

wahiuma 發表於 16-11-28 22:43
大肚婆對氣味好敏感噶,但系咁小量應該無咩問題嘅,我有個F陀B果陣唔小心食佐藏紅花調味嘅菜,個B生出嚟都 ...

藏紅花可以落仔㗎

大宅

國民生產總值:1090

wahiuma 發表於 16-11-28 22:43
大肚婆對氣味好敏感噶,但系咁小量應該無咩問題嘅,我有個F陀B果陣唔小心食佐藏紅花調味嘅菜,個B生出嚟都 ...
佢食左咩菜呀?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎