用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 7234|主題: 916283

公司小家公

大宅

國民生產總值:1926

BKXmas勳章

我公司有個小家公, 日日係公司講是非, 八人d私事家事自high, 勁黑心, d人越X街佢就越開心, 玩分化, 搞小圈子, 如果你唔鐘意佢既行為佢會排斥你, 不停係你身邊搞小動作影響其他人整走你..
前幾日其中一樣野都幾好笑!
話說我出去洗手間, 小家公係出面想入公司但佢應該無帶公司card 入唔到黎,
按門鐘等開門, 咁啱reception 行開左, 咁我照開門出去洗手間啦.....
門開左, 我出去, 但小家公唔入黎 (因為度門係我開, 所以佢好有骨氣咁唔入)
等度門關左之後, 佢按門鐘等reception 返來開門比佢!!
小家野太多, 不能盡錄

禁止訪問

國民生產總值:205

BKXmas勳章

子爵府

國民生產總值:14098

BKXmas勳章

回覆樓主:

你同佢有過節???門都唔入???

琥珀宮

國民生產總值:155481

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 2017媽媽節

回覆:chihuahuama 的帖子

水晶宮

國民生產總值:72198

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章

chihuahuama 發表於 16-11-28 14:53
我公司有個小家公, 日日係公司講是非, 八人d私事家事自high, 勁黑心, d人越X街佢就越開心, 玩分化, 搞小圈 ...

弱智

男爵府

國民生產總值:9671

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

得閒得濟....

大宅

BKXmas勳章

因為佢d行為大賤, 佢會定期去針對不同同事, 私家偵探咁查人屋企, 私事,
有d人比佢玩到無癮, 當然有d人覺得佢無問題, 亦有人表現大體唔想得罪佢,
佢針對人時, 被針對o個個同事一齊食飯, 一齊夾錢買野個d佢會話唔去/唔夾, 迫期他同事排斥埋被佢針對o個個同事, 無計, 因為佢識位高, 專業人士, 收風多d,
"人無恥便無敵"
把口賤, 成日講我私事唱我,我都可以忍佢, 之後佢講埋我屋企人,
我就開始表明同呢條友落閘, 佢就開始玩野, 一齊等lift 佢會唔入部lift,
成日同d同事係我身邊細聲講, 大聲笑呀個d......etc

大宅

國民生產總值:2941

BKXmas勳章

回覆樓主:

最怕女人性格既男人

wcpcelia    發表於 16-11-29 14:44

男爵府

國民生產總值:5943

BKXmas勳章

回覆:公司小家公

得罪講句,呢間公司係咪冇咩嘢做先養到阿8公呢種專業人士?

我身邊有攞牌嗰啲專業人士個個做到有返工冇放工㗎喎...

琥珀宮

國民生產總值:182686

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BKXmas勳章

咁鬼神枱貓屎, 點解仲有人睬佢架?
你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

BKXmas勳章

阿流 發表於 16-11-28 15:29
得罪講句,呢間公司係咪冇咩嘢做先養到阿8公呢種專業人士?

我身邊有攞牌嗰啲專業人士個個做到有返工冇放工 ...
係!!!!公司係好得閒無乜野做!同埋個小家好幸運, 老婆有左第一胎係女時佢嬲佢老婆, 搞到老婆喊晒驚佢老公唔要佢咁話,仲好叻咁話比d同事知!
點知之後比佢追到個仔!
老婆又聽晒佢話, 遲職做FTM搞掂晒屋企野, 佢自己一個養起頭家有車有樓有工人,唔休柴休米!所以特別得閒!! 但心靈太過空虛

大宅

BKXmas勳章

超級特務 發表於 16-11-28 15:31
咁鬼神枱貓屎, 點解仲有人睬佢架?
公司大部份人都名自修行
有d人唔想煩/理, 講米由得佢講有d人做野要睇佢頭
有d人話佢"講野直d啫"

瑪瑙宮

國民生產總值:149976

BKXmas勳章

meinatmn 發表於 16-11-28 15:02
你同佢有過節???門都唔入???

同問。

大宅

國民生產總值:3727

BKXmas勳章

我公司都又有一個,見高拜,見低就玩分化!日日都好得閒講是講非,成個八婆格,邊度big sales 就去入貨,近期生左個小朋友就每場飛,日日玩遲到d上司隻眼開隻眼閉!所以我真係不忍佢行為,最慘同佢有工作接觸(emoji)(emoji)

侯爵府

國民生產總值:21981

2017勳章 BKXmas勳章

大宅

BKXmas勳章

Doublefour 發表於 16-11-28 16:51
我公司都又有一個,見高拜,見低就玩分化!日日都好得閒講是講非,成個八婆格,邊度big sales 就去入貨,近 ...
係女人? 呢d case 最慘係d 管理層唔理, 如果自己忍唔到出聲就係搞事o個個

子爵府

國民生產總值:14214

BKXmas勳章

8公

男爵府

國民生產總值:8890

BKXmas勳章

子爵府

國民生產總值:11954

2017勳章 BKXmas勳章

chihuahuama 發表於 16-11-28 15:21
因為佢d行為大賤, 佢會定期去針對不同同事, 私家偵探咁查人屋企, 私事,
有d人比佢玩到無癮, 當然有d人覺得 ...
好幼稚
一齊等lift 佢會唔入部lift <-如果佢趕時間咪搵自己笨
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

子爵府

國民生產總值:13346

BKXmas勳章

chihuahuama 發表於 16-11-28 15:44
係!!!!公司係好得閒無乜野做!同埋個小家好幸運, 老婆有左第一胎係女時佢嬲佢老婆, 搞到老婆喊晒驚佢老公唔 ...

我公司都有個係咁! 日日都好多口水, 唔明點解咁鐘意講自己D家事比人知, 要喺公司講出來, 呢D人都唔知出面係無無朋友, 番到屋企又無人同佢講野, 一番公司就嘈生哂, 現在我迫住日日要戴耳塞, 佢把聲太嘈, 太衰, 仲要成日夾埋D咸濕野講, 完全當女同事無到, 唔尊重女性, 不知所謂

佢唔鐘意一個人既時候, 都會做埋D小學雞野架, 成日單單打打, 有次試過前面個位同事專登向住我位咳, 佢地成班喺度笑, 不知所謂, 成班小學雞咁

佢又係好鐘意SHOWOFF, 哂命, 做FOCUS POINT, 呢D人心靈應該好空虛, 份人又小氣, 又縮骨, 又口臭, 又無品, 又幼稚, 又自大, 真係乜衰野都集於一身
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎