用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 226|主題: 49014

Raspberry Leaf Tea 覆盆子葉茶邊度買

洋房

國民生產總值:81

有無jm知香港邊度有得買助產茶Raspberry Leaf Tea 覆盆子葉茶?要茶包個隻

(上網買就唔洗推介啦如iherb)

複式洋房

國民生產總值:157

zzzo_eyyy 發表於 16-11-28 15:02
有無jm知香港邊度有得買助產茶Raspberry Leaf Tea 覆盆子葉茶?要茶包個隻

(上網買 ...

我係market place到買, clipper rasberry leaf tea

洋房

Lavenderjanis 發表於 16-11-28 18:45
我係market place到買, clipper rasberry leaf tea

Thx u

別墅

國民生產總值:835

zzzo_eyyy 發表於 16-11-28 15:02

(上網買 ...

有用?

大宅

國民生產總值:1090

助產茶? 有咩用架?

洋房

Ruby258 發表於 16-11-29 17:06
助產茶? 有咩用架?

覆盆子葉本身含有豐富的維他命C、維他命E、鐵、鈣以及其它許多的礦物質如鉀及磷等,對孕婦基本上很有幫助。但飲用此茶的目的,主要是在於覆盆子葉茶本身有軟化子宮頸口Muttermund的功能,以及它也能幫助子宮收縮Kontraktionen der Gebarmutter時的放鬆動作,間接地也能使會陰部份的肌肉組織更有彈性。總之,就是我們所謂的『比較好生』或『生產會比較順利』的意思。因此這種草藥茶,也只能於產前六至八週,才可開始飲用。若太早或過量使用,則有導致早產Fruhgeburt的可能性,所以各位要特別注意!

我見之前有啲jm講過係有用,所以諗住試下,同埋我自己都鍾意飲茶

別墅

國民生產總值:835

zzzo_eyyy 發表於 16-11-29 22:11
覆盆子葉本身含有豐富的維他命C、維他命E、鐵、鈣以及其它許多的礦物質如鉀及磷等,對孕婦基本上很有幫助 ...

我仲有廿幾日生 飲得?

男爵府

國民生產總值:7998

覆盆子茶話可以幫助開度開得快,軟化宮頸,好似新西蘭出架!我當時託朋友買。不過好似無咁既效果。

複式洋房

國民生產總值:341

回覆:Raspberry Leaf Tea 覆盆子葉茶邊度買

一日一杯嗎?

別墅

國民生產總值:678

幾時開始飲?

男爵府

國民生產總值:5028

回覆樓主:

有人話32week 開始飲先有效,最初就一日一杯,之後慢慢加

別墅

國民生產總值:825

發表於 前天 09:36 |顯示全部帖子
zzzo_eyyy 發表於 16-11-29 22:11
覆盆子葉本身含有豐富的維他命C、維他命E、鐵、鈣以及其它許多的礦物質如鉀及磷等,對孕婦基本上很有幫助 ...

我個時係bumps to babe買

男爵府

國民生產總值:5948

發表於 前天 13:26 |顯示全部帖子
幾時開始飲?我有個friend 都講過會易生D......會唔會導致早產?

洋房

國民生產總值:100

發表於 7 小時前 |顯示全部帖子
我間ig shop 有賣澳洲入口既raspberry tea,全天然架。有需要可以搵我呀
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎