用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2200|主題: 870180

個女病左, 湊到好攰.

珍珠宮

國民生產總值:37013

K1, 今個月睇左3次, 好番幾日又黎過..
好彩都係普通感冒, 嗾龍發炎....
每次感冒,發炎都會發燒
當今日好番, 發現佢指住話痛, 原來生孩滋,搞到牙肉踵左.

呢半個月真係好攰, 幾點先涯過去,
本身都瘦, 而家仲瘦,...

俾個位我呻下,SORRY!

子爵府

國民生產總值:13371

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章 2015xmas

努力呀!

水晶宮

國民生產總值:52135

2015xmas

回覆樓主:

加油呀

男爵府

國民生產總值:8683

回覆:個女病左, 湊到好攰.

明白,我仔又係k1,最慘係我自己都病理

翡翠宮

國民生產總值:86895

動物勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 夏天玩到顛 育兒性格勳章 2015xmas 樂桃猴年勳章

珍珠宮

ctsang1006 發表於 16-11-28 15:08
明白,我仔又係k1,最慘係我自己都病理
我都有小小..
我病唔緊要. 見到個女..好心痛..

一個月3次, 最攞命, 好番, 番幾日學又黎過..
婆婆話,個個都係咁, 放學老師就REPORT ,呢個咳, 呢個燒鼻水...
真係想停一停學,..

寶石宮

國民生產總值:407971

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 2015xmas

男爵府

國民生產總值:8596

回覆樓主:

樓主,加油呀 !小朋友一上幼稚園就好易病, 放假比佢做多啲運動曬下太陽,增强抵抗力 。佢返左學妳要争聂時間休息,小心保重身體

子爵府

國民生產總值:14329

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

加油呀
我細女返k1果陣都成日病

珍珠宮

國民生產總值:32368

BIGPAT 發表於 16-11-28 15:05
K1, 今個月睇左3次, 好番幾日又黎過..
好彩都係普通感冒, 嗾龍發炎....
每次感冒,發炎都會發燒

你女而家有冇返學?我最後把心一橫停左個幾星期、啱啱好返一返就病、要完全好哂夠抵抗力先好d
我接放學、好多不停咳又鼻涕都照返

公爵府

國民生產總值:25592

熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

佢好返之後,你燉肉汁,洋蔥水,增強自己抵抗力啦,其他人病都照返學你控制唔到,唯有強壯自己,我囡都係K1,佢唔舒服我盡量唔睇西醫,無發燒就靠佢自己抵抗力,因為西藥食完又虛,又無胃口,又無哂抵抗力,無用,或者好返睇中醫都得

珍珠宮

luckybaby2011 發表於 16-11-28 15:23
你女而家有冇返學?我最後把心一橫停左個幾星期、啱啱好返一返就病、要完全好哂夠抵抗力先好d
我接放學、 ...
上個月中病, 好番俾佢番左幾日又病過,
今次上個星期4請病假, 今日無番, 但今日發現佢生飛滋牙肉踵左
我想今次停耐d 先再番,

醫生就係話,岩岩好番, 抵抗力弱, 一番學又黎過,
我女間學校係全日, 只要你無發燒, 咳, 流鼻水,都番得
..
所以今次想佢休息埋呢個星期,下星期先番,
但因為婆婆湊, 有時屋k 人都俾說話我聽,
又話"小朋友係咁架啦, ""郁d就唔番學"

我打算今個星期no pay 3日自己湊..

大宅

國民生產總值:1748

加油,頂住呀! 自己都要保重身體 ..可以既話平時多做運動, 食多D 唔同種類既新鮮食物, 少去人太多既地方 都會有幫助. 希望囡囡快D 好返

大宅

國民生產總值:1299

好多小朋友都會成日病, 不過好彩都係小病
學校好多時都有"手足口病" 個d,,,,仲辛苦
照顧一個小朋友真係唔易, 比著我都投晒降..過左就無事
加油

瑪瑙宮

國民生產總值:128938

畀面勳章 2015xmas

大宅

國民生產總值:3231

我囝去年N 班睇左30次醫生,claim 爆兒科個quota

水晶宮

國民生產總值:56354

只有撐住,你都諗下,你辛苦其實小朋友仲辛苦,小朋友更加唔識得點發洩出黎....所以,靠你了...!

男爵府

國民生產總值:8066

回覆:BIGPAT 的帖子

初返学係咁。
放心 会愈來愈強壯。

珍珠宮

HKPluto 發表於 16-11-28 17:28
我囝去年N 班睇左30次醫生,claim 爆兒科個quota

我女n班已一個月一次
而家k1 連續病完又黎

珍珠宮

國民生產總值:32569

回覆樓主:

加油呀媽媽!!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎