懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

我由10月18號驗到排卵果晚就do, 大概ㄧ個星期後個肚就有D脹痛ge感覚, 位置不定, 條腰又酸痛。。。直到11月頭覚得吾係好對路, 如谷M谷咁耐咩都来啦, 就去買支嘢反来驗, 但係果顔色淺到就来睇吾到, 過多4日(11月11號)再check顏色就深咗小小。。。。果刻就好擔心 即刻去醫院 , 醫生都擔心係宫外孕又抽血又照, 但係醫生話可能细得濟咩都睇吾到, 叫我返屋企留意有冇流血,預約咗12月頭再去照過。 到如今個肚都係痛, 想問有冇媽咪都係咁ge情况啊? 個B會吾會有事啊?🙏🙏🙏

洋房

我都有時小腹痛7w,抽住抽住都有,不過,最緊要無見紅,如果睇下醫生穩陣d,休息多d la

複式洋房

懷孕小腹痛是正常的, 因為個子宮的受精卵一路長大, 會一路撐大個子宮.
果種痛就似谷M果種.

我自己都有谷m果種肚痛(6到7周時) 去到8周時唔痛 反宜驚驚地
宜家就快9周啦 個肚又有反谷m的痛 個心都定d

洋房

回覆 Cocohehe 的帖子

其實我都有問過D做佐媽咪ge朋友, 佢地都冇呢個症狀再加上自己年紀都吾细,所以好驚! 多謝妳ga分享!

洋房

回覆 irenekwok530 的帖子

係啊, 醫生都有講如見红就要即刻返去揾佢, 但好彩so Far都冇! 個心都安樂D! 多謝你ga分享!

子爵府

回覆 LindaWong888 的帖子

其實我都係高齡仲要超高 (39), 有少少唔妥都好緊張, 我都係腹痛, 兩邊扯住咁, 有時肚臍下, 但唔係劇痛係冤痛咁...
我們要加油呀 !

子爵府

回覆 LindaWong888 的帖子

你EDD係幾時,現在幾W幾D ?
我唔太識得計,我EDD係17年7月13日, 我自己計係唔係7W4D ?

男爵府

我今胎第二胎開初check 到有之後就下腹la 住la 住,睇醫生照陰超,照完就流紅,但反而無la 住la住痛。要驗血hgc懷孕指數,知道有升即係bb有生長,但係都係要到8週去照超聲波見到閃閃先覺得實在。

第一胎無這情況。

複式洋房

回覆樓主:

l

珍珠宮

初期小腹痛,有DD似M痛系正常嘅

之緣    發表於 16-11-29 09:03
LindaWong888    發表於 16-11-28 21:57
LindaWong888    發表於 16-11-28 21:57

洋房

回覆 之緣 的帖子

係呀症狀ㄧ樣啊, 我地一齊加油!

洋房

回覆 之緣 的帖子

暫時未知啊, 上次睇醫生咩都睇吾到, 按我排卵果日計今日6w0d, EDD都未知幾時, 我自己計都係出年7月, 可能我地差吾多日子啊😄

洋房

回覆 msliz 的帖子

原來都有少准媽媽都系咁, 有呢個平台真係好,可以大家分享下, 相互鼓勵下, 我地一齊加油!

翡翠宮

谷M咁脹都係有嘅,如果刺痛或者陣痛好似吾應該係咯

複式洋房

我EDD7月18日,今日去威爾斯登記,要到1月5日先做唐氏,健康院就要到1月19日先有得睇,我係第一胎,呢排成日都址下址下痛,不過有樣好我無嘔無食唔落野,淨係好好彩

洋房

回覆 Sandsandshan 的帖子

今天已證實係宫外孕,要做手術

複式洋房

我個肚仔好似成日搞下搞下咁 又胃頂頂咁

首頁

尾頁

跳至