鐘點工人

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你好啊! 我係一位在職媽咪,但我發覺自從有咗我嘅BB之後,同大家一樣,我喺返工嘅時候,經常會o念起佢究竟食嘢方面啊,或者身心發展啊,姨姨揍佢嘅時候有冇教佢一d生活上嘅技巧呢? 因為呢d種種嘅憂慮,令到我同我老公都決定,我要做返一個全職媽媽.

因為其實香港有好多父母都好似我呢個家庭咁,就係雙方父母都需要工作而照顧唔到個小朋友,基於種種考慮因素,如果請工人,又會擔心小朋友嘅發展,而請一個保姆其實一d都唔平,大概香港一個保姆嘅月薪係9k-12k up,時薪更達$60-80up..加上佢o地(工人/保姆)可能因為專注做家務或湊小朋友而教唔到小朋友任何額外知識.咁如果我o地出去做嘢又要支付一個咁昂貴嘅費用,只會令到我o地繼續不停工作而連帶揍小朋友嘅時間都相對地咁少咗.

所以,我轉咗做全職媽媽之後,最主要係希望幫埋其他在職媽媽,減輕你o地嘅負擔,而且唔需要憂心你嘅小朋友嘅身心發展,因為我會全心全力去揍好每一個小朋友,當佢o地係自己嘅小朋友去照顧同教育,而唔只只係一個保姆嘅角色,更會係飲食方面,學習知識方面我都會因應小朋友嘅年齡去提供同輸出.

我囡囡16個半月已識得好多自理,例如著襪,著鞋,自己食嘢..都識講好多嘢,自己個名都識得講,可以簡單對答,呢d係要好心機去教導佢先得..而家18個月去n班interview都完全冇壓力,一d學習上嘅技巧一早已教佢,只係而家應用出黎..

如果媽媽有興趣再了解下,可以PM我,謝謝!

**請有興趣媽媽直接PM我...謝謝!**

複式洋房

複式洋房

複式洋房

多謝各位媽媽對我嘅信任,Emma媽媽2月開始已被hold期,專心揍好一個bb仔..
如有媽媽需要星期六日短託一日半日,都可向emma mama查詢有冇期架! ^^
忠心祝願各位bb身體健康,快高長大...

首頁

尾頁

跳至