用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 47|主題: 10893

1歲可飲邊隻鮮奶,有無媽媽介紹一下,唔識買

複式洋房

國民生產總值:105

1歲可飲邊隻鮮奶,有無媽媽介紹一下,唔識買

大宅

國民生產總值:1652

畀面勳章

揀返全脂 咁都可以喇, 睇BB鍾意飲邊隻

複式洋房

water_monster 發表於 16-11-29 15:38
揀返全脂 咁都可以喇, 睇BB鍾意飲邊隻

有無邊d係全脂,去超市見唔到

大宅

國民生產總值:2789

維記紅色盒,7-11 cheaper

伯爵府

國民生產總值:17058

samb 發表於 16-11-29 15:46
有無邊d係全脂,去超市見唔到
見唔到咁奇怪?

有好多揀喎。你可以揀巴士德消毒,要雪嘅(如維記,十字)或超高溫消毒,未開封可常溫保存嘅(如 澳洲保利,瑞士 Emmi)。我買後者多。只要你睇清楚成分表,寫明只一種成分 -- 全脂奶嘅就得。

複式洋房

EstrellaDamm 發表於 16-11-30 23:39
見唔到咁奇怪?

有好多揀喎。你可以揀巴士德消毒,要雪嘅(如維記,十字)或超高溫消毒,未開封 ...

我成日見到底脂高鈣,以為唔係全脂,甘我識啦,多謝大家

伯爵府

國民生產總值:17058

samb 發表於 16-12-1 00:10
我成日見到底脂高鈣,以為唔係全脂,甘我識啦,多謝大家
唔好買高鈣低脂呀。。。嗰啲話到明唔係全脂。你睇清楚啲好。

大宅

國民生產總值:1271

寫住牛奶呀鮮奶呀就係全脂,唔好揀低脂或脫脂

洋房

國民生產總值:49

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
屋仔奶我都怕要雪, 我多數比北海道細盒果隻牛奶, 或者係devondale full cream milk我BB飲

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

謝謝各位,明白晒
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎