用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

美容扮靚 今日: 3|主題: 112439

有咩cream係敏感皮膚岩架?

別墅

國民生產總值:771

我用開lamer,但因為太貴了,所以想轉其他,試過shiseido同pola都敏感。

依家想試Chanel , Sisley, clarins
唔敢再試日本牌子了,呢幾個牌子好唔好,易唔易敏感?

王國熱話
要來了....始終要來
8號風球99話要飲茶
其實係咪真係所有99都好難頂?
請教

大宅

國民生產總值:3889

回覆樓主:

敏感,可以試一試dior花蜜嗰條line(不是花蜜美白條line), 我敏感後轉用,幫我皮膚穏定到,不過就浄係穩定修護滋潤,但無收緊功能的。

同埋我有用cosme decorte liposome serum 打底的(不過吾知你會否適合,因你説暫不考慮日本牌子)

別墅

QueenieMeow 發表於 16-11-28 16:35
敏感,可以試一試dior花蜜嗰條line(不是花蜜美白條line), 我敏感後轉用,幫我皮膚穏定到,不過就浄係穩定 ...

Thanks Dior 果支cream幾錢架?可唔可以入去問佢地攞試用呢

大宅

花蜜有4至5隻cream架,有d爽身d有d滋潤d笠d既(可上Dior website 望吓),因應天氣用,我而家秋冬用la cream texture essentielle, 好似$2xxx。
就咁問取sample我諗難少少,可能買少少嘢再同ba講想試吓啱就會買,咁會易d。

大宅

國民生產總值:4142

Physiogel 既 cream
又平又抵用
200 幾蚊用幾個月
屈臣氏 萬寧 藥房 都有得賣

我甘樣介紹會唔會倒人地米呢

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

pbxmas25    發表於 前天 08:49

大宅

回樓上

我敏感時都有用physiogel既洗面呀!touchwood都夾到呀!
吾怕倒米因我之前敏感咗一年,試咗好多方法,真係好慘架,今日見到哩個topic, 又得閒打字覓回應吓囉,我不是做化妝護膚品ba的,吾好多想啊!

別墅

physiogel咁好,等我買佢支洗面試下先,再攞sample

大宅

puitan 發表於 16-11-28 18:30
physiogel咁好,等我買佢支洗面試下先,再攞sample

如無記錯,physiogel 係可以上網登記取sample架(fb fan page 之前有講過),你可以上網昅吓吖。

大宅

國民生產總值:4695

QueenieMeow 發表於 16-11-28 18:19
回樓上

我敏感時都有用physiogel既洗面呀!touchwood都夾到呀!

Agree agree
Physio gel用落皮膚好好又穩定
好岩敏感皮膚用

大宅

Pompom0820 發表於 16-11-28 20:10
Agree agree
Physio gel用落皮膚好好又穩定
好岩敏感皮膚用

係呀!敏感嗰陣,我浄係敢用哩支洗面。
不過落妝就用第二隻,因靠哩支落妝會不夠乾淨。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

QueenieMeow 發表於 16-11-28 20:16

Thanks,多謝你介紹,之前睇電視有講過呢個牌子,但因為唔係咩大牌子,所以一直都唔敢試

大宅

puitan 發表於 16-11-28 21:36
Thanks,多謝你介紹,之前睇電視有講過呢個牌子,但因為唔係咩大牌子,所以一直都唔敢試
...

不用客氣呀!不過來來去去都係我喺度up(好似騎劫咗咁), 希望另外有敏感底既JM入來分享d 好用既cream比你丫。

別墅

國民生產總值:945

QueenieMeow 發表於 16-11-28 21:53
不用客氣呀!不過來來去去都係我喺度up(好似騎劫咗咁), 希望另外有敏感底既JM入來分享d 好用既crea ...

即管搭下嘴先
我敏感乾肌,有玫瑰痤瘡,基本上一年四季不定期敏感,春夏最密。好多牌子試過,cdp,guerlain 等等都唔得,domohorn wrinkle無大問題,有一段時間用dior花蜜,capture淨係做個facial都敏感到不得了,Chanel micro serum so far無事,家陣試緊雪花秀full line都可以,洗面一樣用cerave,希望幫到樓主

大宅

...

Del

大宅

...

Physiogel係世界最大藥廠之一gsk出架
所以一定唔係細牌子
放心試啦

大宅

QueenieMeow 發表於 16-11-28 20:16

我都有用呢支
但反而我覺得最amazing係同系列既ai cream

大宅

國民生產總值:2792

rachel0316 發表於 16-11-28 18:05
Physiogel 既 cream
又平又抵用
200 幾蚊用幾個月

唔會喇,physiogel cream 我一直有用,尤其冬天乾易敏感。有時搽完貴嘅cream, 但過幾個鐘乾/痕, 我就加上面

大宅

puitan 發表於 16-11-28 18:30

洗面可以試埋cetaphil, 勁大枝,我自從睇皮膚醫生十幾年都用佢

大宅

...

physiogel cream 係對敏感好好,但長用好似冇其他效果,後來用shiseido 都幾穩定,只係敏感日子要再on top 加physiogel

大宅

Ahvicvic 發表於 16-11-28 23:04
即管搭下嘴先
我敏感乾肌,有玫瑰痤瘡,基本上一年四季不定期敏感,春夏最密。好多牌子試過,cdp, ...

Oh! 花蜜都敏感?!。。。咁我算好彩了用得幾好,不過我只用serum 同埋 cream 仲有eye cream.
So far, 我而家甩咗敏感了,有時手痕用吓第二d,我也有用雪花秀啊!珍雪line也夾倒無返發,不過只限冬天先用,因為都笠,同埋跟住佢個step搽,其實都好多層。

吖!比多個選擇樓主,敏感肌用chantecaille也不錯,尤其用Lily Mask急救啊!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎