用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

網購天地 今日: 224|主題: 57028

[淘寶] 瘋狂集運ge苦主, 你地要幾多日先收到貨(指運到香港)

大宅

國民生產總值:2196

點算好問果間PK集運又唔覆, 我D貨已經延期過一次了, 仲有幾日就到期了, 都未入到庫, 都唔知幾時先到手, 我件貨仲要幾百蚊, 有問題都唔知點算....救命啊....

王國熱話
朋友派在彩雲一邨長波樓,有冇Jm可以講吓...
G.129......擴3有無jm預計到幾時可以上樓?
公屋審查完可否拿綠表資格買居屋?
有冇好裝修公司介紹?

大宅

國民生產總值:1719

BK Milk勳章

回覆:water497 的帖子

係啦,慢都算喇,唔覆果下最把火

大宅

我地貨見到全部簽收左, 日日上網都唔見入庫磅重,
就算好彩磅左重, 又唔知要等幾耐先運到香港???

別墅

國民生產總值:676

有幾件明天就到期,現在仲未收到,

大宅

國民生產總值:1965

我兩件貨係阿里巴巴個面批發既,昨日通知我注意確認收貨,不然紀錄自動減分.
好在貨已入倉,和賣家交易兩年多都無問題-錯不在他,只好按確認收貨保信用,淘寶個件都入左倉,由得佢自動付欵算數

24 中午付左運費,宜家仲待付運,只有兩個可能性

1) 無車過關
2) 香港倉或自提倉爆 !
佢地個香港倉好鬼細.港島自提點好多共用,平時都好易爆,尼次又系無甘大個頭又要戴甘大頂帽!

大宅

死啦...

別墅

國民生產總值:676

hk388 發表於 16-11-28 16:51
有幾件明天就到期,現在仲未收到,
啱啱上佢地網站睇,已到自提點,謝天謝地

大宅

hk388 發表於 16-11-28 17:19
啱啱上佢地網站睇,已到自提點,謝天謝地

要等你地尼批出左先有位由大出來!

仲惨過劍橋護老院班院友排隊疴尿,睇怕自提點又係人山人海.

民房

國民生產總值:20

25比錢到而家都唔出貨,真係中晒伏,唔駛錢都唔會再用
慢唔係問題,最恐怖係已讀不回,又坐地起價,完全無誠信

大宅

國民生產總值:1066

回覆 alex88017 的帖子

jm..佢地點座地起價??

大宅

國民生產總值:2794

alex88017 發表於 16-11-28 19:27
25比錢到而家都唔出貨,真係中晒伏,唔駛錢都唔會再用
慢唔係問題,最恐怖係已讀不回,又坐地起價,完全無誠信 ...
我見JM 狂追冇用, 我都費事SIDE氣, 冇追過

唔知唔追會唔會出貨

大宅

國民生產總值:2794

weliveto 發表於 16-11-28 19:46
回覆 alex88017 的帖子

jm..佢地點座地起價??
敏感貨附加費

男爵府

國民生產總值:5276

smallfishb 發表於 16-11-28 21:09
敏感貨附加費

你報佐敏感貨?

大宅

國民生產總值:2822

我24號下午打包,昨晚發貨,今天收到包裹。包裹沒有錯漏,謝天謝地。

他們的系統有改進,最少在網上系統可以看到何時真正出貨。早排係打包後就宣示出貨,出了幾天都是出貨。

大宅

國民生產總值:2468

water497 發表於 16-11-28 16:31
點算好問果間PK集運又唔覆, 我D貨已經延期過一次了, 仲有幾日就到期了, 都未入到庫, 都唔知幾時先 ...

雙11 買左20間店, 分左兩次集落黎, 今日終於收到晒兩轉貨, 但。。。。 有一件自己落左HK, 到而家仲未拎得返

大宅

celia2 發表於 16-11-28 22:59
雙11 買左20間店, 分左兩次集落黎, 今日終於收到晒兩轉貨, 但。。。。 有一件自己落左HK, 到而家仲未拎 ...

個件自已落左香港可能係夾左系人地既貨中,佢既電腦認單號不認人

你收貨單上無尼件貨應無計尼件運費

睇怕佢地未必追到收貨個位,尼次過後大把人怕怕,收多左野仲會浦頭,學返佢唔覆機潛水

民房

國民生產總值:24

smallfishb 發表於 16-11-28 21:09
敏感貨附加費
官塘自取點, 15號開始, 都冇預先通知情怳下加左首重$1-$2.

大宅

國民生產總值:2814

回覆樓主:

用旺旺同賣家再傾下延長交易期,呢啲非常時期通常都肯。

就係怕遇到呢個情況,所以一定避開双11呢啲節日。

男爵府

國民生產總值:8784

我有件貨幾日前簽收,但仲未見入倉,哇,呢間野到底攪咩

男爵府

國民生產總值:8784

最離譜係完全唔回覆,點算
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎