用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由報料 今日: 32|主題: 243093

請問有無見過以下保險公司有月曆送?

大宅

國民生產總值:3184

C6供幾份保險,分別是:

MSXX
大都會XX
英國X誠
香港人X

多年來從未收過以上公司一個月曆,
見街上不少路人拎著保險公司月曆,今日忍不住逐間問,第一間表示沒月曆印,12月尾可能有
(即是派剩才給我?

第二間已經最好有座枱曆,12月中前寄到。

第三間留言未覆。

第四間稍後覆,不清楚有無。

我肯定見過它的月曆,懷疑有人說謊。

因此請教各jm,有否見過以上幾第1,3,4間保險的月曆?

供保險多年,一個月曆值幾多錢?真想叫C6全部cut晒!

王國熱話
售二手兒童玩具、摺餐椅
100%新 米妮人型大公仔 $200
BB 公仔 85%新 會叫,可換衫
Japan gals 天然水素水面膜 30片 $120

男爵府

國民生產總值:5249

回覆樓主:

第三間年年都有得收月歷同記事簿,不過重點係要睇跟你個經紀本身有無訂嚟送比客戶,因為呢啲係要自己比$去做嘅,保險公司無提供比佢哋,但唔知係咪間間都係咁,我個經紀跟左成10幾年,每年佢都會自己攞嚟送比我,有年我見無記事簿,我就問咦!今年無記事簿嘅,佢話係呀!今年貴所以我無訂呀!因為係我哋自己$訂比客架,我先知保險公司唔會提供呢啲嘢比經紀去派比客戶。

翡翠宮

國民生產總值:93906

回覆:請問有無見過以下保險公司有月曆送?

呢d係agent 自已比錢買的,可能你份佢已經無錢賺所以唔送呢.

大宅

小小兔仔 發表於 16-11-28 18:05
第三間年年都有得收月歷同記事簿,不過重點係要睇跟你個經紀本身有無訂嚟送比客戶,因為呢啲係要自己比$去 ...

原來係自己俾錢,難怪家庭小客戶無人理
之前jm報料,去太興任何消費送一個小掛曆,C6供十幾年保險,每年進貢不少錢,一年一次咩都無

大宅

mercurycc 發表於 16-11-28 18:12
呢d係agent 自已比錢買的,可能你份佢已經無錢賺所以唔送呢.
1,3不清楚,第2間從未索賠,可能因此送座木台曆,第4間阿仔住院索賠2次,可能嫌蝕本所以稍後覆。即是無!

男爵府

國民生產總值:5249

回覆樓主:

我個間都有申請過賠償,我買左兩個小朋友嘅住院入息+一份大仔嘅意外保,前後3份年供+埋都係千六蚊左右,所以好睇自己個保險經紀送唔送

珍珠宮

國民生產總值:42258

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

以前都有拎。。。知道係 agent 俾錢就無拎 lu

水晶宮

國民生產總值:59793

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

回覆:請問有無見過以下保險公司有月曆送?

第三間一定有,因為我同個fd買,佢年年都會俾我

大宅

國民生產總值:4478

動物勳章 畀面勳章

真係睇agent架咋,3我有2份基金,2份保險,我agent每年都會約出黎飲茶同比月曆利事封,仲要係佢請,我都唔係幾好意思

男爵府

國民生產總值:6677

tommuchshe 發表於 16-11-28 17:56

MSXX
其實, 月曆係sales自己俾錢買, 如你同sales熟, 一定有得俾你

子爵府

國民生產總值:10175

第3間有

侯爵府

國民生產總值:21581

宏利年年都有。

大宅

國民生產總值:3733

好媽媽勳章 BK Milk勳章

MSXX

要自己每年問AA取。
開心過每一天吧!

侯爵府

國民生產總值:23617

英國保X有座枱月曆, 不過我個agent都唔係年年送

子爵府

國民生產總值:11426

年年都有。老公果間又有,我自己果間都有,多數都有多

子爵府

國民生產總值:10582

lovelyBBmic 發表於 16-11-28 22:29
真係睇agent架咋,3我有2份基金,2份保險,我agent每年都會約出黎飲茶同比月曆利事封,仲要係佢請,我都唔 ...

sorry, 羊毛出自羊身上

子爵府

國民生產總值:10582

MSXX

我係x誠, 年年都比大福字曆。
雖然我只買左一份人壽, 但叫做跟足, 都ok.

wcpcelia    發表於 16-11-29 15:20

水晶宮

國民生產總值:65092

我老公都無收過,仲要係當年幫佢朋友買喎

大宅

國民生產總值:4478

動物勳章 畀面勳章

robbieyan 發表於 16-11-29 12:57
sorry, 羊毛出自羊身上
咁我知,但其實我又唔係供得多,一個月加埋先3千幾,佢送唔送,請唔請,我都係會供落去架啦,有嘅咪bonus 囉,咁人地有做野,要賺錢係正常嘅

男爵府

國民生產總值:5545

好媽媽勳章

引用:宏利年年都有。

原帖由 bik1229 於 16-11-29 發表
宏利年年都有。
宏利我買2份保險分別唔同sales,一個年年送,另一個年年唔送

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎