用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2649|主題: 869238

呻下,其實d家長可唔可以睇清楚呀

侯爵府

國民生產總值:21636

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

細仔返N班,返學每日都要換鞋,一人一個大大個名牌袋住對鞋,冬天有埋大大個名牌嘅衣架掛校褸,唔只一次俾人拎錯鞋,拎左返屋企,今日仲要拎埋我仔件校褸,攪到冇褸著放學,我老公而家先湊放學,又凍

wcpcelia    發表於 7 天前
SiuBBee    發表於 16-11-28 19:14

子爵府

國民生產總值:10698

樂桃猴年勳章 2016夢想成真 育兒性格勳章 畀面勳章 2015xmas

回覆樓主:

小朋友冇凍親嘛?
各位好

別墅

國民生產總值:502

回覆樓主:

係小朋友拎定老師/姐姐拎架?
啲家長又好難會小朋友一出黎就睇下佢地有冇著錯衫拎錯鞋既。
好彩今日都唔算太凍,希望小朋友冇凍親啦。
第時冬天可能要帶多件衫去接放學

侯爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

kakaww 發表於 16-11-28 18:33
好彩今日都唔算 ...

N班至K2都係家長拎,k3先自己拎

禁止訪問

國民生產總值:1181

男爵府

國民生產總值:7968

回覆:chilleylok 的帖子

同学校投訴 叫佢提醒家長。
其實可能係工人。

男爵府

國民生產總值:5625

回覆:呻下,其實d家長可唔可以睇清楚呀

都唔知邊個拎左,學校都唔知點幫手追

大宅

國民生產總值:3471

chilleylok 發表於 16-11-28 18:34
N班至K2都係家長拎,k3先自己拎

我姐姐果時同我投訴過,因為佢唔識中文,英文名其實佢難記,最後佢要求俾佢加個印尼文牌

wcpcelia    發表於 7 天前

子爵府

國民生產總值:14506

RTHK903 發表於 16-11-28 18:35
會否有D衰人無帶褸又拎人地果件?

以前我女試過呀。第二日自動係返度呀。

侯爵府

國民生產總值:22200

chilleylok 發表於 16-11-28 18:29
細仔返N班,返學每日都要換鞋,一人一個大大個名牌袋住對鞋,冬天有埋大大個名牌嘅衣架掛校褸,唔只一次俾 ...

問學校借住先啦

翡翠宮

國民生產總值:88679

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 2015xmas

kakaww 發表於 16-11-28 18:33
好彩今日都唔算 ...

樓有無名牌?

侯爵府

lam133 發表於 16-11-28 19:35
樓有無名牌?

有寫名

大宅

國民生產總值:2115

回覆樓主:

我囡試過 一過係佢著住件褸疸書包又有一件 我接放學冇開書包睇返到去先知 我囡都唔知話老師執書包
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎