0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

tristyma 發表於 16-11-29 17:59
係啲咩油黎架? work嗎

冇咁勁既時候搽茶油,好勁個時搽Burt's Bee 既寶寶天然萬用軟膏

大宅

今日醫生教我揸AQ cream, 今晚試揸

男爵府

用緊physiogel AI cream

複式洋房

前排阿囝塊而都好鞋,用左潤膚膏,情況係好轉左,但塊面都未去到滑,早兩日我俾佢用人奶抹面...抹左兩日...即刻滑番晒...

別墅

Allanvi 發表於 16-12-4 18:25
前排阿囝塊而都好鞋,用左潤膚膏,情況係好轉左,但塊面都未去到滑,早兩日我俾佢用人奶抹面...抹左兩日... ...

之前99都有試過用飲剩既人奶搽面…之後成塊面出哂粒粒…
爸b本身哮喘,所以bb好易敏感,成塊面,全身都好鞋同有紅疹…
醫生開左沖涼膏(叫做豬油糕wo)仲有支50/50既啫喱。同埋1%類固醇抗生素,我地用沖涼膏同支啫喱。類固醇係好嚴重先搽少少。
最近用緊夏枯草煲水抹面。唔知邊樣有效,比最嚴重既時候好左好多。未滑返哂但都有部分之前好鞋既滑左。

別墅

前排阿囝塊而都好鞋,用左潤膚膏,情況係好轉左,但塊面都未去到滑,早兩日我俾佢用人奶抹面...抹左兩日... ...

爸b本身哮喘,所以bb好易敏感,成塊面,全身都好鞋同有紅疹…
醫生開左沖涼膏(叫做豬油糕wo)仲有支50/50既啫喱。同埋1%類固醇抗生素,我地用沖涼膏同支啫喱。類固醇係好嚴重先搽少少。
最近用緊夏枯草煲水抹面。唔知邊樣有效,比最嚴重既時候好左好多。未滑返哂但都有部分之前好鞋既滑左。

別墅

首頁

尾頁

跳至