用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

網購天地 今日: 225|主題: 57028

[淘寶] 官方集運

大宅

國民生產總值:1211

ProAbsorb勳章

同1間店分開拍左2件貨,但賣家用同1單號發貨,
去到官方集運,2件貨由於同單號,重量顯示一樣,
甘係咪要俾2次重量費?只俾1件貨重量係咪唔發貨?

王國熱話

複式洋房

國民生產總值:283

你話分開拍,咁你拍嗰兩件貨係唔同訂單,定係同一訂單。通常同一訂單佢會包埋一齊發,除非你要求。
兩件貨同一訂單,重量顯示一樣,咁佢顯示重量訂單嘅貨圖係咪唔同。

大宅

國民生產總值:1211

ProAbsorb勳章

ty1115 發表於 16-11-28 20:09
你話分開拍,咁你拍嗰兩件貨係唔同訂單,定係同一訂單。通常同一訂單佢會包埋一齊發,除非你要求。
兩件貨 ...

唔同訂單但同1單號,重量1樣

複式洋房

國民生產總值:283

kc58 發表於 16-11-29 07:58
未遇過咁嘅情況,通常訂單都會有件貨嘅圖片,咁係咪一樣,定係個圖唔同重量一樣?聯絡集運睇睇。

珍珠宮

國民生產總值:41013

引用:Quote:ty1115 發表於 16-11-28 20:09 你話

原帖由 kc58 於 16-11-29 發表
試過中通, 佢解釋係同一件貨會除開入重量

妳試吓睇睇係咪兩件貨集運總重等於妳嗰兩件貨

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎