用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 5133|主題: 890597

家長group

別墅

國民生產總值:648

BKXmas勳章

呀女班有個whatsapp家長group,用黎方便各位家長問功課。但成日淪為班小朋友傾計既工具。小朋友真係可愛

子爵府

國民生產總值:14817

BKXmas勳章

kakaww 發表於 16-11-28 20:51
呀女班有個whatsapp家長group,用黎方便各位家長問功課。但成日淪為班小朋友傾計既工具。小朋友真係可愛:yu ...

d對話係咪好搞笑㗎

版主

國民生產總值:103232

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

1. 家長谷還家長谷,大人野小朋友有時唔適合知
2. 小心上癮,好多高年班家長對子女用whatsapp煩惱不已

瑪瑙宮

國民生產總值:142594

BKXmas勳章

kakaww 發表於 16-11-28 20:51
呀女班有個whatsapp家長group,用黎方便各位家長問功課。但成日淪為班小朋友傾計既工具。小朋友真係可愛:yu ...

我哋家長谷沒有同學仔的。

別墅

BKXmas勳章

Sumyeema1 發表於 16-11-28 21:20
我哋家長谷沒有同學仔的。

有幾個家長既電話會成日比啲仔拎左黎錄音對話,例如:「xxx,對唔住,我拎左你本xxx,聽日比返你」,唔知係咪媽媽叫佢講

別墅

BKXmas勳章

Charlotte_mom 發表於 16-11-28 21:06
2. 小心上癮,好多高年班家長對子女用whatsapp煩惱不已
...

我返工都好少會回覆,不過有時返到家抽啲錄音黎聽,都幾得意(唔係日日都有既)

複式洋房

國民生產總值:387

BKXmas勳章

珍珠宮

國民生產總值:36497

BKXmas勳章

我哋家長谷極少錄音出現

佢哋小朋友要講,自己返學講飽佢,我哋家長好多秘密傾

男爵府

國民生產總值:8772

BKXmas勳章

回覆:kakaww 的帖子

彩鑽殿

國民生產總值:851188

2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我99%唔聽錄音

子爵府

國民生產總值:12662

BKXmas勳章

引用:1.+家長谷還家長谷,大人野小朋友有時唔適

原帖由 Charlotte_mom 於 16-11-28 發表
...
同意
我小朋友高小,冇whatsapp冇電話
不過佢d同學有,亦有開gp
之前聽d家長呻話有人周圍喺gp度forward租口

子爵府

國民生產總值:12662

BKXmas勳章

回覆:sfuhsg 的帖子

粗口

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎