用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 4905|主題: 869886

做咗厚多士

瑪瑙宮

國民生產總值:136686

隔離鋪講在巴士上出聲撑男乘客,做得好!

今日我都厚多士,話說去施x買麵包,收銀隔離放咗一盤新出爐提子飽……排我前面個阿婆伸手按一下麵包,包包即刻出現兩粒酒粒……

阿婆冇停手,再摸下另一個包,我反應過嚟,即刻話佢:阿婆,你唔好再摸啦,其他客點食?

瑪瑙宮

Sumyeema1 發表於 16-11-28 21:28
隔離鋪講在巴士上出聲撑男乘客,做得好!

今日我都厚多士,話說去施x買麵包,收銀隔離放咗一盤 ...

有D阿婆,返老還童,仲多手過小朋友…

水晶宮

國民生產總值:67620

喺街市見到d人揀生果,逐個攞上手鍊下,然後一野掉番落車度,靚野都瘀哂

wcpcelia    發表於 16-11-29 14:40

大宅

國民生產總值:3663

Sumyeema1 發表於 16-11-28 21:29
有D阿婆,返老還童,仲多手過小朋友…

唔止,超市我最討厭係揀唔啱生果就隨手丟,仲投訴人家貨唔靚,我忍唔住一句回敬:“就係俾你咁樣丟壞哂,其實你地應該賠!”,佢仲伊伊喑喑話我多事
仲有,就係保鮮膜包好嘅盒裝鮮肉鮮魚,啲懶識貨嘅師奶阿婆,最鐘意用手指甲界穿去按下舊肉地係咪夠彈,完全自私兼缺德

瑪瑙宮

ac917 發表於 16-11-28 21:38
喺街市見到d人揀生果,逐個攞上手鍊下,然後一野掉番落車度,靚野都瘀哂
...

咁做,好過份,街市檔仔,小本經營,掟瘀生果,既浪費又令鋪仔成本加大。

子爵府

國民生產總值:12918

認識瑞士牛牛第二回 2016夢想成真 貓狗褓姆 2015xmas 畀面勳章

早排喺超級市場見到人偷嘢,我行過佢身邊講咗句:放返低啦~ 行過之後我擰轉頭望下果個人(佢背住我),佢拎返出嚟放返上架

瑪瑙宮

brindlewin 發表於 16-11-28 21:40

唔止,超市我最討厭係揀唔啱生果就隨手丟,仲投訴人家 ...

原來沒有最缺德,只有更缺德…
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎