論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

吳紀兒 發表於 16-11-29 09:15
8月到而家炸!

全部擺自己房,出街鎖房門,佢太大膽及過分!不能不防她!

子爵府

tinklewqt 發表於 16-11-29 18:36
我俾好多衫佢,靚果啲佢唔著,留到放假先著出街,天凍又唔買鞋,唉,睇唔過眼買咗俾佢,算啦,小事唔同佢計 ...
我唔會俾自己d 衫工人,一來身型不合,番工套裝,套裙,佢唔啱做嘢著,太fancy 又唔好,二來,唔想佢著我d 衫著到肉酸晒
佢初到,我都買咗幾件開工衫衭俾佢,亞妹又俾咗d T shirts, .同一件來棉褛俾佢

佢已經還晒錢,每個月有4仟幾蚊,抵冷都唔捨得買衫,(初到印姐都好怕凍,因未試過凍嘅天氣),寄晒d 錢俾老公收埋喎,要trust 喎!蠢過隻豬,無藥可救!

公爵府

吳紀兒 發表於 16-11-28 21:53
我家姐姐十分貪靚 天氣咁凍都唔肯著衫
著件衛衣襯黑色絲襪
我決定提供制服 花$20淘呢套清 ...

我也最憎這些不肯著衫又唔扎頭髮的姐姐,一點也不能照顧自己,仲要不衞生!家陣是做家務,不是長髮飄逸拍戲,我會出聲,因爲不衞生,另外,會冷病

大宅

著件衛衣襯黑色絲襪

我姐姐依家20度係屋企只着Tshirt,訓覺唔盖被。巨話唔凍,只好由得巨。因巨一年多來只感冒過一次。其實凍唔凍巨啲自己知啦。

別墅

最關心BB問題熱投勳章

uinisan 發表於 16-11-29 14:50
$20咁平邊度有?

淘寶

別墅

最關心BB問題熱投勳章

tinklewqt 發表於 16-11-29 18:36
我俾好多衫佢,靚果啲佢唔著,留到放假先著出街,天凍又唔買鞋,唉,睇唔過眼買咗俾佢,算啦,小事唔同佢計 ...

其實都唔係計較平貴既問題
粉底液粉樸精華素呢d咁私人既用品
共用係衛生問題

別墅

最關心BB問題熱投勳章

Gmama 發表於 16-11-29 19:29
全部擺自己房,出街鎖房門,佢太大膽及過分!不能不防她!

真係屋企都要防你話死唔死

別墅

最關心BB問題熱投勳章

細姐姐 發表於 16-11-29 19:32
我唔會俾自己d 衫工人,一來身型不合,番工套裝,套裙,佢唔啱做嘢著,太fancy 又唔好,二來,唔想佢著我d ...

我都比左一埋衫佢
佢唔知嫌唔襯定係乜
唔見佢拎黎著
成日著件衛衣+黑絲襪

別墅

回覆樓主:

skin care 我無特別講,暫時亦無發現佢有用我
原來咁多印印冬天著薄衫,我個件借唔到錢,星期日自己帶左件薄毛外套返黎,但11-12度一定唔夠,暗公,僱主包食住醫療,估唔到連衫差d都要包埋

水晶宮

回覆樓主:

第一年黎我有買3件jacket比姐姐。唔同厚度。

佢著唔著,我唔會理。佢又唔係小朋友,凍熱佢自己知。

別墅

最關心BB問題熱投勳章

puppydingo 發表於 16-11-30 10:39

但病左既話傳染比小朋友就麻煩了

公爵府

吳紀兒 發表於 16-11-29 23:49
真係屋企都要防你話死唔死

有乜計吖,她們不自律,用我們私人物品,我身邊有朋友仲比工人偷珠寶,直情判坐監!

大宅

我個工人都係一樣, 個幾月前叫佢好買定冬天衫, 教埋佢邊度有幾十蚊件0既平衫佢又唔去買, 到上星期開始凍就成日縮埋一舊, 最終我頂唔順買左3件衛衣俾佢頂住, 再三提佢好快啲去買(佢已經還晒錢),都仲係唔去, 著黎著去都係果3件, 仲同我講3件唔夠著, 我知佢想搏我抵唔住又買俾佢, 但我今次會死忍, 唔係為左果一百幾十, 而係條氣超唔順, 老馮咁要我包埋佢衣著

之前又俾我發現偷用八逹通買野, 又將我啲沖涼液倒落佢自己用個樽到, 我真係唔知可以防得佢幾多

子爵府

回覆樓主:

必須收藏跟進

子爵府

著件衛衣襯黑色絲襪

咁又唔駛買咁制服樣既,買啲鬆身舒服得嚟又老土既便服,上、下身,同款買幾件,叫佢開工就著呢啲,再買件風褸款外套(好似醫院護士嗰啲咁),凍就加件褸,再唔係淘件冲風衣俾佢,可擋風又可拆內膽,全個冬天靠哂佢都得。不過呢啲都係成本,但點都平過炒人俾機票錢和再俾agent費既

別墅

最關心BB問題熱投勳章

Cupcakedream 發表於 16-11-30 17:36
我個工人都係一樣, 個幾月前叫佢好買定冬天衫, 教埋佢邊度有幾十蚊件0既平衫佢又唔去買, 到上星期開始凍就 ...

我果隻又係
將我支護髮素fill入自己果支
真係當人白痴

別墅

最關心BB問題熱投勳章

Bling11 發表於 16-11-30 23:14
咁又唔駛買咁制服樣既,買啲鬆身舒服得嚟又老土既便服,上、下身,同款買幾件,叫佢開工就著呢啲,再買件 ...

我比左2件長袖one piece佢
一條頸巾 兩件外套
但收埋唔著囉

子爵府

吳紀兒 發表於 16-12-1 10:52
我比左2件長袖one piece佢
一條頸巾 兩件外套
但收埋唔著囉

可能你啲衫靚得滯佢唔捨得粗著,或覺得唔啱佢既黑絲style,但開工梗係要著啲活動自如方便既衫啦

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

puppydingo 發表於 16-11-30 10:39

same, 3件jacket,

加多兩套工作服

水晶宮

phoebe_ming5 發表於 16-12-1 15:26
same, 3件jacket,

加多兩套工作服

我都有買d shorts
佢大熱天時著長褲,我問佢你唔著shorts, 佢話agent 話香港人唔比。

首頁

尾頁

跳至