用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由報料 今日: 374|主題: 252298

小四帶飯,保溫飯盒買0.35還是0.5較適合呢?

男爵府

國民生產總值:9318

BKXmas勳章

因為未買過飯盒,請I'm 比d意見

別墅

國民生產總值:887

BKXmas勳章

0.5

珍珠宮

國民生產總值:36080

開心吸收勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章

0.5
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

男爵府

BKXmas勳章

好,請問有冇推介呢?

大宅

國民生產總值:2065

BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

0.5,但我買左象印一隻飯壼入面有3個盒,可以分開飯/餸/湯黎擺

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

國民生產總值:15478

育兒性格勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

用緊象印500ml, 好夠熱

wcpcelia    發表於 16-11-29 15:12

瑪瑙宮

國民生產總值:136737

好媽媽勳章 BKXmas勳章

引用:0.5,但我買左象印一隻飯壼入面有3個盒,可

原帖由 女皇駕到 於 16-11-29 發表
0.5,但我買左象印一隻飯壼入面有3個盒,可以分開飯/餸/湯黎擺

伯爵府

國民生產總值:18915

2017勳章 BKXmas勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 2017媽媽節

引用:0.5,但我買左象印一隻飯壼入面有3個盒,可

原帖由 女皇駕到 於 16-11-29 發表
呢款如果早上比佢,到中午先食其實唔太保溫

如果送飯時間比佢就ok

男爵府

國民生產總值:6909

BKXmas勳章

女皇駕到 發表於 16-11-29 00:07

我都有呢款,唔太暖

大宅

國民生產總值:2065

BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆 bu-b 的帖子

有無響響入盒前先用滾水浸個膽10分鐘,會好好多。

男爵府

BKXmas勳章

呢d得唔得呢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

國民生產總值:598

BKXmas勳章

女皇駕到 發表於 16-11-29 10:28
回覆 bu-b 的帖子

有無響響入盒前先用滾水浸個膽10分鐘,會好好多。

預先浸熱好好多

伯爵府

國民生產總值:16224

hashtag旅遊勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章

Thermos保溫好多
我自己帶飯朝早7點裝,到下午兩點都仲熱。
みんなは一緒に笑う

水晶宮

國民生產總值:69356

2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

0.5L好d, 0.35L太細

別墅

國民生產總值:887

BKXmas勳章

我用0.5象印無格, 朝早六時煲飯, 中午食都熱

大宅

國民生產總值:2546

BKXmas勳章

象印、虎牌,膳魔司 保冷 保熱 好
有上圖 個 款 好似合味杯麵 廣口上,杯底窄,方便 好拎 容易食,保熱 好
先前貪 方便 用保溫杯 手柄款 太深 難'畢 失溫快 唔夠熱

大宅

國民生產總值:2602

開心吸收勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

冬天,用多一個保暖袋把飯盒袋起來更暖。吉吉島12元店有保暖袋,記得看清楚size才買。

男爵府

BKXmas勳章

friendfriend 發表於 16-11-29 13:50
冬天,用多一個保暖袋把飯盒袋起來更暖。吉吉島12元店有保暖袋,記得看清楚size才買。 ...

好喎

禁止訪問

國民生產總值:3408

BKXmas勳章

大宅

國民生產總值:4927

BKXmas勳章

binbin仔 發表於 16-11-28 22:09
因為未買過飯盒,請I'm 比d意見

一盒分3格嗰D只有底層保到暖,可買2個容量小的不鏽鋼內膽保暖壺,一個放飯一個放餸,保暖效果好好多
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎