用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

論盡家傭 今日: 105|主題: 120554

送走瘟神

洋房

國民生產總值:81

工人今天last day,我們請佢去食飯,佢個樣目無表情,十問九唔應,多謝都無句。佢話回鄉結婚,我老公叫佢send D结婚相比我們睇,佢唔應我老公
好啦!比埋D尾數佢,叫佢簽返個表,佢驚死我地握佢甘,問長問短,又話以前唔洗簽,去死啦
所以我以後唔會對D工人好心,係佢地迫我

王國熱話
大家有冇緊緻產品介紹?c6話我殘咗好多,...
去水腫腳做咩好
有無jm用過COSME DECORTE 呢個牌子護膚品?
改善凹凸洞

大宅

國民生產總值:3793

三五成群 發表於 16-11-28 22:17
工人今天last day,我們請佢去食飯,佢個樣目無表情,十問九唔應,多謝都無句。佢話回鄉結婚,我老公叫佢se ...

係佢自己話唔續约,番去结婚?

你咁好嘅,請佢食飯,我冇架!

洋房

國民生產總值:81

細姐姐 發表於 16-11-28 23:42
係佢自己話唔續约,番去结婚?

你咁好嘅,請佢食飯,我冇架!

係佢唔續約,話回鄕結婚。佢在我家做左兩年,不是做得好,不過無咩大錯就算,本來想叫佢續多一年或兩年,因為個仔升中,可以不用工人,但佢話男友唔等佢,我唯有請新。

我家無咩野做,主要是接個仔返學放學,學野,同做家務,一星期煮得三餐飯,長時間屋企無人,但佢都話好辛苦囉,話以前照顧老人家無甘多野做喎!但人地唔比房佢訓,要佢12點幾才訓,果D又唔再講囉!我只知每個家庭有不同要求,請佢時講清楚,你情我願囉⋯⋯佢做錯野唔做野,叫佢做就黑口黑面,你當我地D香港人係豬兜咩

我其實對佢無咩感情,不過家人話好來好去咪請佢食飯⋯⋯不過佢似乎唔領情囉!
D人成日話僱主刻薄,但現今D工人態度甘差⋯⋯請工人返來係想幫忙減少麻煩,而唔係製造麻煩,我地HK人日忙夜忙已經好辛苦,回到家見到佢黑口黑面,反應又慢⋯⋯老實說,唔鬧佢已經好有人道,仲要交心,我唔想投資囉⋯⋯衰D講句比乞丐都有聲多謝,佢?好像我欠佢甘囉!所以我唔會再放感情係佢地身上!

複式洋房

國民生產總值:237

三五成群 發表於 16-11-29 07:14
係佢唔續約,話回鄕結婚。佢在我家做左兩年,不是做得好,不過無咩大錯就算,本來想叫佢續多一年或兩年, ...

所以D工人,人地叫佢公主,成班都有病,我情况同你一樣,重有房训潻,又一樣黑口黑面。佢地吾係打工,而係來港做寄生蟲。

子爵府

國民生產總值:11960

對工人一定唔會太好太真,否則佢地會take advantage., 佢地反轉豬肚就係屎。
希望我過多兩年唔再用工人
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎