用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 3864|主題: 870238

我知道唔應該笑人地個名............  

琥珀宮

國民生產總值:183051

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

失業漢持未開封鐵鉗劫英皇珠寶 遭誤會精神失常被打發離開

失業漢申領綜援失敗後依靠積蓄在深圳維生,直到月前終山窮水盡,本年7月29日手持一把長25厘米、仍未拆除包裝的鐵鉗進入灣仔軒尼詩道英皇鐘錶珠寶行,數度聲稱「打劫」,惟兩名珠寶行職員見他年紀老邁,以為他是精神失常漢,只打發他離開,失業漢見狀遂拆除鐵鉗包裝,欲打破金行的玻璃櫃,職員見狀即時阻止並報警。

失業漢吳通錦(62歲)今於區院承認企圖打劫罪,辯方指被告因缺錢才犯案,透露被告已離婚亦無兒無女。法官判刑時考慮到被告年紀老邁,過往的案底已經年代久遠,案件亦沒使用嚴重暴力,遂判被告入獄36個月。

唔通咁...........

子爵府

國民生產總值:12565

好媽媽勳章

唉 (忍住笑)

SiuBBee    發表於 16-11-29 21:43
ic34    發表於 16-11-29 14:05
wcpcelia    發表於 16-11-29 13:50
Elaine260    發表於 16-11-29 12:57

子爵府

國民生產總值:10365

唔好意,我都笑咗

funfun759    發表於 16-11-30 16:19
熙fi媽媽    發表於 16-11-29 13:03

伯爵府

國民生產總值:19317

回覆樓主:

子爵府

國民生產總值:10232

笑左

珍珠宮

國民生產總值:34627

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

good_pig 發表於 16-11-28 22:35

失業漢申領綜援失敗後依靠積蓄在深圳維生,直到 ...

睇你個標題,我入嚟第一眼係搵個名,笑咗

asa2012    發表於 16-11-29 15:21

伯爵府

國民生產總值:17509

畀面勳章

回覆:我知道唔應該笑人地個名............

我唔應該入嚟。。。忍住。。

珍珠宮

國民生產總值:35113

好媽媽勳章

唔通咁⋯⋯先可以⋯⋯

大宅

國民生產總值:2938

象牙宮

國民生產總值:240101

動物勳章 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2015xmas

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

國民生產總值:2319

回覆樓主:

我都覺得唔好意思,笑咗

瑪瑙宮

國民生產總值:136777

回覆樓主:

翡翠宮

國民生產總值:95385

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔通咁..先可以有飯食,有瓦遮頭,但只得3年...

etcat    發表於 16-11-30 09:31
elvina_lmk    發表於 16-11-29 13:43

珊瑚宮

國民生產總值:120257

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

回覆樓主:

如果叫“吳通便”就......

寶石宮

國民生產總值:300264

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

sorry. 忍唔住

珍珠宮

國民生產總值:31329

熱血勳章 醒目開學勳章

唔通咁……就要去坐監?!

侯爵府

國民生產總值:20399

死火,我笑唔出,只係覺得好陰公。。。

公爵府

國民生產總值:28942

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 2015xmas

珍珠宮

國民生產總值:34342

good_pig 發表於 16-11-28 22:35

失業漢申領綜援失敗後依靠積蓄在深圳維生,直到 ...

琥珀宮

國民生產總值:183381

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎