用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

網購天地 今日: 135|主題: 57060

[淘寶] 點樣取消國際轉運?

子爵府

國民生產總值:12448

買野比錢時佢要我取消國際轉運,即什麼意思?有無達人幫到我!

王國熱話
感恩接觸到自然療法,不用一病就食西藥
不打流感疫苗的請進!
請問有冇哮喘中醫師介紹-小兒3歲
女女皮膚敏感成日左R右R, 點樣教佢忍住唔...

大宅

國民生產總值:2470

pandafong 發表於 16-11-28 22:48
...

即是你想買果件貨不能用官方集運

子爵府

celia2 發表於 16-11-28 22:56
即是你想買果件貨不能用官方集運

咁用什麼方法寄貨來香港?謝謝你!

大宅

國民生產總值:2470

pandafong 發表於 16-11-28 22:59
咁用什麼方法寄貨來香港?謝謝你!

用私集, 我都係剛剛學識!

子爵府

celia2 發表於 16-11-28 23:01
用私集, 我都係剛剛學識!

咁私集即是什麼運送公司?

複式洋房

國民生產總值:302

pandafong 發表於 16-11-28 23:06
咁私集即是什麼運送公司?

即係唔係同淘寶官方合作嘅集運公司。例如多寶、集運王、瘋狂、淘派、BUYUP、新世代等。

子爵府

ty1115 發表於 16-11-29 00:52
即係唔係同淘寶官方合作嘅運輸公司。例如多寶集運王瘋狂

Ok ! Thanks !

大宅

國民生產總值:4537

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
ty1115 發表於 16-11-29 00:52
即係唔係同淘寶官方合作嘅集運公司。例如多寶、集運王、瘋狂、淘派、BUYUP、新世代等。 ...
請問係唔係要選擇賣家直送? 但賣家話其他香港客人都可以用到淘寶集運的, 所以也不知道甚樣運送

複式洋房

國民生產總值:302

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
niceyou 發表於 16-12-6 20:26
請問係唔係要選擇賣家直送? 但賣家話其他香港客人都可以用到淘寶集運的, 所以也不知道甚樣運送
...
賣家直送通常佢哋都係用順豐到付,比較貴。其他客可集運,可能用私集啦!

侯爵府

國民生產總值:20192

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
pandafong 發表於 16-11-28 22:48
...

我試過不支持國際轉運,唯有search同款產品(因為之前買嘅野已經送緊去集運倉),俾我搵到平dd又可以用國際轉運,都唔明點解
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎