用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 278|主題: 48981

有冇媽媽有相同經歷⋯嚴重嘔吐

複式洋房

國民生產總值:115

當冇野嘔時⋯間中會嘔一D啡色液體⋯嘔到出血?!點算好

複式洋房

國民生產總值:136

lizlit 發表於 16-11-28 23:20

我陀個時胃酸倒流,晚晚火燒心,朝早嘔黃膽水,凌晨又嘔返晚餐,嘔到7、8個月仲嘔...然後因為緊急催生,穿咗水陣痛緊都嘔,嘔到出血啡色(因為全日冇得食野)姑娘見到都係「哦」,俾個嘔吐袋我,上到產房一邊痛一邊聞笑氣一邊嘔,勁辛苦!不過一生完就真係冇事冇再嘔!
成個孕期只係重左6-7kg....感恩仔仔出世都有7lb

複式洋房

國民生產總值:319

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
lizlit 發表於 16-11-28 23:20

睇醫生叫佢開孕婦止嘔藥,安全的,我食足3個月阿囡正常健康,我之前完全食唔到野水都飲唔到入院。

水晶宮

國民生產總值:61516

可能系胃酸整傷喉嚨。我頭三個月都系,飲小小檸檬水,少食多餐。

複式洋房

國民生產總值:115

謝謝大家⋯醫生有開胃藥比我⋯希望明天會更好啦!

子爵府

國民生產總值:11121

lizlit 發表於 16-11-29 12:50
謝謝大家⋯醫生有開胃藥比我⋯希望明天會更好啦!
加油呀, 平時食啲梳打餅打底
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎