用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 114|主題: 236405

產後第七日,惡露問題

大宅

國民生產總值:2336

今日係第七日,中午帶BB去完健康院返來,惡露多左,鮮紅色血水,原本產後第五日已經小左惡露,係咪因為行左嘅原因?仲有企住時候會陰傷口有D墜,但坐,訓,行又無事。

男爵府

國民生產總值:7257

惡露係會斷斷續續咁黎,唔會一下無曬...
只要唔係個量多到好似妳啱啱生完個兩日咁就Ok

大宅

國民生產總值:3865

回覆 kiki00000 的帖子

都有機會架。同埋同你食的嘢都有關。暫時聽你形容的情況都算正常,唔好太擔心。

回覆 kiki00000 的帖子

您好 kiki00000, 惡露時間長短個個唔同架,有時活動量大左都有機會影響惡露,如果量唔多、無大血塊都唔駛擔心,惡露既顏色會由初時鮮紅/暗紅,慢慢變到淡紅、淺啡、淡黃。生完BB第7 日,傷口仍然埋緊口,係企係度時傷口有可能會有少少扯/墜住嘅感覺, 但如果傷口有紅、腫、大量滲血、痛得好嚴重等,就要搵醫生檢查下呀!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎