用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 462|主題: 869588

老公愛打機

子爵府

國民生產總值:13107

好媽媽勳章

仲成日叫兩個仔一齊打,叫又叫過,勸又勸過,炒大鑊又試過,不夠一星期,又來過!你自己打算,做咩成日和兩個仔分享

別墅

國民生產總值:982

打機都搵到食的

子爵府

好媽媽勳章

youyouhk 發表於 16-11-29 00:01
打機都搵到食的

我係唔鍾意打機那種單向交流、被極度激烈的畫面吸引,會變得不懂和人溝通,不懂主動思考,所以我不想仔女沉迷,賺不賺錢?絕冇關係!
[img align=right][/img]

男爵府

國民生產總值:8026

回覆:yanfaifai 的帖子

男人係咁
你教两個仔吾好沉迷算啦。

珍珠宮

國民生產總值:31861

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

yanfaifai 發表於 16-11-29 00:06
我係唔鍾意打機那種單向交流、被極度激烈的畫面吸引,會變得不懂和人溝通,不懂主動思考,所以我不想仔女 ...

同意

侯爵府

國民生產總值:24874

yanfaifai 發表於 16-11-28 23:56
仲成日叫兩個仔一齊打,叫又叫過,勸又勸過,炒大鑊又試過,不夠一星期,又來過!你自己打算,做咩成日和兩 ...

我老公仲衰,自己想打果隻game話個b想打,話要互動,我著晒火

wcpcelia    發表於 16-11-29 14:10
BIGPAT    發表於 16-11-29 10:04

大宅

國民生產總值:2966

我係唔鍾意打機那種單向交流、被極度激烈的畫面吸引,會變得不懂和人溝通,不懂主動思考,所以我不想仔女 ...

其他同意

但反而打機會刺激好多思考同計劃啊~

別墅

國民生產總值:613

引用:Quote:youyouhk 發表於 16-11-29 00:01 打

原帖由 yanfaifai 於 16-11-29 發表
其實而家打機已經唔單向, 好多game 都係同其他人一齊打, 當中又有公會,又有團練。
溝通,絕對不會比日常生活少。

珍珠宮

國民生產總值:44304

yanfaifai 發表於 16-11-28 23:56
仲成日叫兩個仔一齊打,叫又叫過,勸又勸過,炒大鑊又試過,不夠一星期,又來過!你自己打算,做咩成日和兩 ...
咁都要炒大鑊??!!

愛打機愛到點先?? 工都唔返??

複式洋房

國民生產總值:474

可以打機,但係要定時間,每日只可以1-2個鐘,唔可以成日係度打機囖..

大宅

國民生產總值:2908

子爵府

好媽媽勳章

pbpk03845784 發表於 16-11-29 10:29
咁都要炒大鑊??!!

愛打機愛到點先?? 工都唔返??

他自己唔瞓去打,個人自然燥,D仔日日話要打,功課學習零動力,我已盡量帶他們參加不同活動,多D機會社交,我兩個仔係A仔,社交本己弱,再沉迷電子世界,就積弱成低能

子爵府

好媽媽勳章

sobecky81 發表於 16-11-29 10:03
其實而家打機已經唔單向, 好多game 都係同其他人一齊打, 當中又有公會,又有團練。
溝通,絕對不會比日 ...

這個我知,我老公打機友遠至俄羅c也有,他自己仲係group leader(不知是否這樣叫),但這不是真的溝通,不用read别人眉頭眼額,合則來,不合則去,不用學互相摩合

別墅

國民生產總值:613

引用:Quote:sobecky81 發表於 16-11-29 10:03 其

原帖由 yanfaifai 於 16-11-29 發表
這個我知,我老公打機友遠至俄羅c也有,他自己仲係group leader(不知是否這樣叫),但這不是真的溝通,不用 ...
我無玩, 但我知佢地有討論政策, 帶新人, 幾時團練, 咩人負責。都係一個小社區咁。
我覺得同我地返工唔會有太大分別。所以你話無磨合,我又唔覺得。

我地打工,識朋友,都一樣係合則來不合則去。

男爵府

國民生產總值:9206

回覆:老公愛打機

我老公叫佢睇女,一係就比電視佢睇,一係就比佢打機

珍珠宮

國民生產總值:36398

haha agree

我同老公都打,有join group有new friends.

其實有d game 係要用腦

大宅

國民生產總值:2864

回覆樓主:

先搞掂個大先,叫佢玩自己離埋先好玩。

子爵府

國民生產總值:10241

畀面勳章

agree
我有同事讀書唔成,英文好好
全靠同外國人打機溝通學返黎

子爵府

國民生產總值:12282

回覆樓主:

我老公放工返到屋企即開電腦玩3小時,放假就打全日

(魔獸)

大宅

國民生產總值:3721

係,我老公又係甘,成日鬧爆佢,我拿住本書,佢拿住部機,更係佢吸引,激C人。有JM打機揾到錢…極少數,防礙學業,对眼睛又壞,親戚個仔沉迷打機,成日唔讀書,叫佢停下,想殺人甘!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎