用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

論盡家傭 今日: 3|主題: 120583

印尼姐姐突然唔肯續約

大宅

國民生產總值:3024

工作咗6年突然唔肯續約,長期服務金我知道唔需要比,但點証明是她不願續約? 要書面確認嗎? 如要,有冇JM有様本可以參考?

王國熱話
10月尾又要考試啦~想收集呢兩個月小學常...
整壽司問題
怪味糖邊度買?
聖誕去韓國,邊度有平靚正既雪褸雪褲賣

別墅

國民生產總值:945

LANG060221 發表於 16-11-29 00:13
工作咗6年突然唔肯續約,長期服務金我知道唔需要比,但點証明是她不願續約? 要書面確認嗎? 如要,有冇JM有 ...
佢知唔知係無長期服務金?你問咗佢先,不過就算續咗都可能博炒,其實姐姐做得6年都唔會太差,好來好去

大宅

國民生產總值:3024

lovelywww 發表於 16-11-29 01:00
佢知唔知係無長期服務金?你問咗佢先,不過就算續咗都可能博炒,其實姐姐做得6年都唔會太差,好來好去 ...

唔太差亦唔太好, 但近一年成日講電話,洗碗時講, 摺衫時又講, 剛搬新居, 一齊執緊嘢又講, 叫佢唔好再講,居然駁咀,晚晚講到半夜12點,第二朝8點我起身時叫醒佢

大宅

國民生產總值:2459

佢自己唔做唔洗比,我嗰個做6年話只續一年,續又唔係....唔續又要比長期服務金,真煩

伯爵府

國民生產總值:16491

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:工作咗6年突然唔肯續約,長期服務金我知道

原帖由 LANG060221 於 16-11-29 發表
工作咗6年突然唔肯續約,長期服務金我知道唔需要比,但點証明是她不願續約? 要書面確認嗎? 如要,有冇JM有 ...
工人有無比辭職信?

男爵府

國民生產總值:5081

回覆樓主:

一定要收工人書面通知
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎