用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 472|主題: 869588

全日班幼兒園

大宅

國民生產總值:4898

請問有jm小朋友返全日班,可分享下扣左學卷後,你們要交幾錢學費一個月?另外膳食收費?同埋其他雜費?謝謝解答

珍珠宮

國民生產總值:32539

回覆樓主:

上年n冇學卷但有學生資助,每月$2017

今年k1有學卷+學生資助就$1472

*以上費用已包膳食

男爵府

國民生產總值:5009

扣左學卷$2100
再扣埋學費減免$5xx

珊瑚宮

國民生產總值:110053

動物勳章 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 想生BB熱投 分享愛 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 2015xmas

回覆:全日班幼兒園

我虎女去年減咗學券 2800x10期, 飯錢同學券無關係 $580x10, 總共 $3380

申請咗半免要交嘅總額係 $2015

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

珍珠宮

國民生產總值:36938

回覆樓主:

n班三千四連食
k班二千三連食

大宅

BIGPAT 發表於 16-11-29 07:14
n班三千四連食
k班二千三連食

謝謝解答,請問k1全日班apply政府學費減免後,即再平些嗎?

珍珠宮

嘉豬媽媽 發表於 16-11-29 07:45
謝謝解答,請問k1全日班apply政府學費減免後,即再平些嗎?

睇你半免,全免定四分三

wcpcelia    發表於 16-11-29 14:00

大宅

Yubi.T 發表於 16-11-29 07:11
我虎女去年減咗學券 2800x10期, 飯錢同學券無關係 $580x10, 總共 $3380

申請咗半免要交嘅總額係 $2015

請問出年冇學卷,政府用另一資助模式了,你們學校有冇講定出年收費(平左定差不多),因聽聞出年幼稚園資助額提高了,可能免學費,但幼兒園就唔同…因全日班,所以想知道兩者收費差幾多…謝謝

侯爵府

國民生產總值:24184

扣左學券交2700,學費資助全免後交41

大宅

losttoa 發表於 16-11-29 00:44

請問出年冇學卷,政府用另一資助模式了,你們學校有冇講定出年收費(平左定差不多),因聽聞出年幼稚園資助額提高了,可能免學費,但幼兒園就唔同…因全日班,所以想知道兩者收費差幾多…謝謝

大宅

AGa1111 發表於 16-11-29 07:50
扣左學券交2700,學費資助全免後交41

膳食不是要另比嗎?謝謝

大宅

BIGPAT 發表於 16-11-29 07:48
睇你半免,全免定四分三

請問出年冇學卷,政府用另一資助模式了,你們學校有冇講定出年收費(平左定差不多),因聽聞出年幼稚園資助額提高了,可能免學費,但幼兒園就唔同…因全日班,所以想知道兩者收費差幾多…謝謝…(半免)

大宅

張妹媽 發表於 16-11-29 01:30
扣左學卷$2100
再扣埋學費減免$5xx

全日班(k1)?另外膳食費已包?謝謝

大宅

losttoa 發表於 16-11-29 00:44

珊瑚宮

國民生產總值:110053

動物勳章 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 想生BB熱投 分享愛 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 2015xmas

引用:Quote:losttoa 發表於 16-11-29 00:44 上年

原帖由 嘉豬媽媽 於 16-11-29 發表
請問出年冇學卷,政府用另一資助模式了,你們學校有冇講定出年收費(平左定差不多),因聽聞出年幼稚園資助額 ...
以前學券一筆過資助,半日班/全日班/長全日班都係固定資助額,而新的資助模式會分成三層資助額,所以相對以住全日班的會平 d

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

珍珠宮

嘉豬媽媽 發表於 16-11-29 07:53
請問出年冇學卷,政府用另一資助模式了,你們學校有冇講定出年收費(平左定差不多),因聽聞出年幼稚園資助額 ...
新一年既資助, 其實係同學卷大同小異,只係個名唔同左,
至於個金額, 政府好似未公布, 全日班係cover 唔晒,
你預都要千5至2千蚊左右.(即係平小小),

不過, 全日班,多數都有係由N 升上K,
如果由K 讀, 可能得好小位,

我建議你報左先 , 收你再計數.
全日班難入,同好少位.

珍珠宮

國民生產總值:32539

嘉豬媽媽 發表於 16-11-29 07:55

出年未有消息

侯爵府

國民生產總值:24184

嘉豬媽媽 發表於 16-11-29 07:54

資助包埋膳食,實報實銷。
學校出左memo話出年新政策全日班都要交2100

wcpcelia    發表於 16-11-29 12:31

男爵府

國民生產總值:5009

嘉豬媽媽 發表於 16-11-29 07:54

1個k1
1個k3
已包所有

大宅

國民生產總值:4747

回覆樓主:

我囡間、扣左學卷交$17xx (加埋膳食)
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎