懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

第一胎,由5week 幾開始發現有dd 流啡,睇私家照左,醫生話冇問題冇流產現象,唔洗訓床,可能太攰,開左7日假,但因忘結婚d 野,但已行好慢冇操勞,依幾日病假,有訓床有出去1,2日整結婚野,一行多少少再次流啡,有冇其他媽媽試過類似經驗,好擔心,聽日再去睇醫生

別墅

fnkikiki 發表於 16-11-29 01:46
第一胎,由5week 幾開始發現有dd 流啡,睇私家照左,醫生話冇問題冇流產現象,唔洗訓床,可能太攰,開左7日 ...

我之前week6,7都試過 一出街行得耐就留啡 去左睇醫生 醫生照完話入面冇出血 唔洗擔心 比左安胎藥 同埋4日假 之後我瞓左幾日床 瞓多d覺 一直到而家week12都冇再流啡

洋房

mojoho 發表於 16-11-29 02:48
我之前week6,7都試過 一出街行得耐就留啡 去左睇醫生 醫生照完話入面冇出血 唔洗擔心 比左安胎藥 同埋4日 ...

我今日7week,成日訓唔著,佢都有開安胎藥,一陣訓醒再睇醫生,睇下醫生點講,又要整結婚又諗bb,可能有d壓力

大宅

回覆 fnkikiki 的帖子

我係24week開始流啡,係醫院住左2日1夜,有一個星期病假,直到28week先冇流啡。最緊要係休息,放鬆心情。

洋房

今朝去左睇醫生,正常今日7星期 應該有心跳,但未有,同埋入邊有積水,俾正常size 大,上個星期 照1cm,今個星期3cm 唔正常入邊應該係血水,Bb 生長唔到,所以星期六要去醫院做吸宮手術,醫生話唔關爸爸媽媽事,十個孕婦有2,3個都會係咁,但依然十分傷心。。。。。

男爵府

fnkikiki 發表於 16-11-29 22:02
今朝去左睇醫生,正常今日7星期 應該有心跳,但未有,同埋入邊有積水,俾正常size 大,上個星期 照1cm,今個 ...

祝福你

翡翠宮

聽醫生講,好好哋休養,放鬆心情

洋房

cometingliu 發表於 16-11-29 23:04
祝福你

thx

洋房

wahiuma 發表於 16-11-29 23:21
聽醫生講,好好哋休養,放鬆心情

thx

複式洋房

我上個星期一流血(7周幾) 之後星期三無流就出院 一直都無再流 今朝起身又有少少㫵(明日9周)
想問下洗唔洗入醫院?定多休息就可以?

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

結婚準備事情交由C6做,你安心養胎。

大宅

MommyPanel勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 fnkikiki 的帖子

請保重, 要多休息及服藥, 是真的, 休息在家 !!!

別墅

休息過後再調理身體,可以睇下中醫,take care!!!

別墅

fnkikiki 發表於 16-11-29 01:46
第一胎,由5week 幾開始發現有dd 流啡,睇私家照左,醫生話冇問題冇流產現象,唔洗訓床,可能太攰,開左7日 ...

我有呀,初初流啡去醫院,留一晚,照到有心跳就叫我走,我再睇私家,開假休息。之後有日要出街復診,早左成個鐘,我米周圍行下,個晚半夜流血,少少咁少少咁流,又去急症,照到心跳又叫我走,又再去私家,醫生話bb 有少少離開,要休息。其實私家同政府都話唔係流到好似m到咁係冇事。之後我唔敢行咁多,瞓床囉。私家話啲血慢慢啡就係排左啲瘀血。一星期後我發覺清晒。之後過左12週個胎就穩。

所以你真係唔可以勞碌同行走太多。始終作小產中,又未夠3個月。

首頁

尾頁

跳至