用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

想生BB 今日: 40|主題: 89162

已高齡! 做最後一次IVF 心情灰爆!

大宅

國民生產總值:4235

已經41歲上個禮拜開始做IVF 打咗7日針先得一個卵泡去到16 mm其餘兩個只有6.7 同6.9 mm E生話聽日再返去抽血睇吓hormone 指數好唔好,如果好只有一粒都可以博一博但只有八成抽到同受精!如果取消就休息吓一月再試睇吓我個卵巢係咪反應咁差!我真係唔知道應該點決擇!心情真係好灰!

複式洋房

國民生產總值:139

ungela914 發表於 16-11-29 03:17
已經41歲上個禮拜開始做IVF 打咗7日針先得一個卵泡去到16 mm其餘兩個只有6.7 同6.9 mm E生話聽日再返去抽血 ...

打針量幾多?有冇多食蛋白質嘅食物質

大宅

qqlittleme 發表於 16-11-29 10:23
打針量幾多?有冇多食蛋白質嘅食物質

我响New York 做! 300 IU Follistim 150 menopur !

大宅

國民生產總值:2125

回覆 ungela914 的帖子

hormone 指數 OK 嗎?

有jm 介紹食dhea 可多d卵, 不過要食3個月先見效

大宅

ven9999 發表於 16-12-1 14:49
回覆 ungela914 的帖子

hormone 指數 OK 嗎?

卵子儲貨係睇AMH 通常2.5 為正常,我得0.95 食 DHEA 只係幫助卵子質素但我都做咗三個幾月針灸! 因為只得一個卵泡所以呢次IVF 決定取消!我同C6 唸過唔再做,佢都唔想見我咁辛苦晚晩打針日日早起身去monitoring!
JM 多謝你嘅回覆!我覺得三四年前呢個版D JM warm D!我會同C9 享受人生!所以我唔打算會再嚟呢版! 你現在咩情況呀?anyway good luck to u !!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎