用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 31|主題: 23583

母乳

洋房

國民生產總值:45

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
餵人奶兩邊乳頭損曬點算

別墅

國民生產總值:543

係咪姿勢錯?

返健康院搵姑娘指教係咪餵姿有問題,同埋暫時轉做泵媽。

男爵府

國民生產總值:6294

回覆樓主:

係咪初生?岩岩開始乳頭未習慣日日比人搞,損係基本過程,要留意bb口型正唔正確,餵完搽返人奶,乾左先著衫,好快好返。習慣左就咩都唔怕啦

水晶宮

國民生產總值:54754

搽返D人奶先會快D好,太痛暫時泵出嚟俾bb飲

子爵府

國民生產總值:11973

泵出嚟比BB食,比乳頭唞下呀

侯爵府

國民生產總值:23891

如果太嚴重,就暫時泵出來先

複式洋房

國民生產總值:181

買支羊脂膏搽下,好快好

洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
love-momo 發表於 16-11-29 10:22
係咪初生?岩岩開始乳頭未習慣日日比人搞,損係基本過程,要留意bb口型正唔正確,餵完搽返人奶,乾左先著衫 ...

我係初生。未上奶。諗緊應該點算

大宅

國民生產總值:1151

我都係岩岩生完6日咋!初頭2日都係比bb啜到損,但係醫院都要頂硬上,返到屋企我就泵岀尼餵,等好返先再埋身,唔好夾硬尼,萬一傷口有細菌感染就麻煩!

洋房

fafafac9 發表於 16-11-30 09:17
我都係岩岩生完6日咋!初頭2日都係比bb啜到損,但係醫院都要頂硬上,返到屋企我就泵岀尼餵,等好返先再埋身 ...

我今日出院本來都諗住反屋企泵。但醫院話甘小奶吾會泵得出。我而家好無助

大宅

國民生產總值:1151

genegenewong 發表於 16-11-30 09:19
我今日出院本來都諗住反屋企泵。但醫院話甘小奶吾會泵得出。我而家好無助
...

照泵或者用手擠,上胎係醫院姑娘比個杯仔或針筒擠一滴儲一滴,好辛苦先儲滿2.5ml,個原理就好似未上奶照比bb啜一樣,要有求先有供!加油!

水晶宮

國民生產總值:61494

暫時用奶泵將奶泵出來,用奶樽喂BB.

男爵府

國民生產總值:7902

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
泵奶都會整損奶頭,我果時就係咁,所以我買左羊脂膏,每次泵完奶都會搽下。

別墅

國民生產總值:739

ProAbsorb勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

回覆:母乳

岩岩開始個時BB唔識啜,好易啜到損晒,可以買乳頭膏搽下,我果時係用法國貝兒,幾好用

複式洋房

國民生產總值:300

發表於 前天 15:28 |顯示全部帖子

回覆樓主:

我前排都係咁。
量真係好少用針筒,多少少就用手擠落奶樽。受咗傷真係要畀乳頭抖下,加油!

大宅

國民生產總值:1305

發表於 前天 19:18 |顯示全部帖子
初初按摩下乳房,然後擠奶,會擠到少少甘露,擠完攞d人奶搽乳頭,好番d再泵或埋身,會慢慢越黎越多奶,加油!

侯爵府

國民生產總值:22349

發表於 前天 21:26 |顯示全部帖子
我覺得係咪你bb既含乳姿勢唔正確?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎