自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

剛搬新屋,初初我病先之後到我仔現在c6又病埋。請問係埋風水唔好 全家病晒我夜晚咳無得瞓好倦。有咩天然方法醫咳(因我仍餵母乳)

珍珠宮

減齡達人勳章

itababy 發表於 16-11-29 07:56
剛搬新屋,初初我病先之後到我仔現在c6又病埋。請問係埋風水唔好 全家病晒我夜晚咳無得瞓好倦。: ...

我冇搬屋。我都全家感冒。

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

呢排天氣忽冷忽熱,搬屋又忙,精神體力差少少易病,休息下過多陣冇事既,未必關風水。

wcpcelia    發表於 16-11-29 14:26

水晶宮

BK Milk勳章

野原美冴 發表於 16-11-29 07:58
我冇搬屋。我都全家感冒。

天氣吾好麻
加上搬屋又粗勞

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

新屋係咪岩岩裝修完?
我前排搬新屋都係入伙無幾耐即刻病左(初起發燒傷風, 燒足幾日, 之後狂咳左成個月), touchwood咁大個女未試過病咁耐和咁嚴重
唔計迷信因素, 我諗返有可能準備搬屋0個排休息不足(因每日忙住pack箱, 搬屋當日又好似打仗咁)加上新裝修既物料(例如油漆)令身體不適就病左
但我無拜四角, 唔知關唔關事, 都無諗咁多了
祝早日康復

水晶宮

呢D天氣唔搬屋都易病!
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:剛搬新屋,初初我病先之後到我仔現在c6又病

原帖由 itababy 於 16-11-29 發表
剛搬新屋,初初我病先之後到我仔現在c6又病埋。請問係埋風水唔好 全家病晒我夜晚咳無得瞓好倦。: ...
天氣轉者

公爵府

蒜頭水

首頁

尾頁

跳至