用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 23|主題: 82211

發完燒,奶量大跌,接近無奶咁

大宅

國民生產總值:3263

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
求救 我原本泵奶 每次泵都多過阿囡一餐,但因為凍親發燒燒左兩日,我都keep住泵奶 ,都無少到, 星期日晚退左燒後 反而泵得好少,每次都唔夠囡一餐,點算。。。琴晚半夜。今朝都俾阿囡埋身,如果哩兩日索性唔泵 全埋身 會唔會多返奶架? 你地有冇試過呀?

王國熱話

大宅

國民生產總值:2727

回覆:yiyi0401 的帖子

會,多飲水,魚湯,埋身後再泵就好快多番。

大宅

mrshong2011 發表於 16-11-29 09:34
會,多飲水,魚湯,埋身後再泵就好快多番。

你試過嗎? 埋身bb都唔夠飽。。。點仲埋完身泵

大宅

國民生產總值:2727

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

引用:Quote:mrshong2011 發表於 16-11-29 09:34

原帖由 yiyi0401 於 16-11-29 發表
你試過嗎? 埋身bb都唔夠飽。。。點仲埋完身泵
係,我生完上唔到奶,屋企冇人幫我,陪月和99只比奶粉比bb 食,叫我唔好餵,又唔煲上奶湯比我飲,到第三個星期,我抱左bb 入房全埋身,好彩老公支持,買定supplement, 豆浆,比我飯,有時bb 攰唔啜,我就泵,呢段時間好似癫左咁,不過係bb 同我努力下,冇再食奶粉。所以有決心就一定成功!

別墅

國民生產總值:900

埋身唔飽咁你見佢餓就餵啦

我病完又係好少...餐餐飲到無咩奶出後bb仲係唔肯放口

咁我就由佢, 俾佢啜耐少少

同埋佢一想食就俾佢

過幾日奶量就正常返了

大宅

lala1989 發表於 16-12-1 12:52
埋身唔飽咁你見佢餓就餵啦

我病完又係好少...餐餐飲到無咩奶出後bb仲係唔肯放口

我bb啜得好細力....

別墅

國民生產總值:900

細力但引到奶陣可能都夠佢食呢~ 如果佢真係啜唔耐你就泵啦, 無奶出都照泵10-15MINS

複式洋房

國民生產總值:103

唔好食收鼻水藥

複式洋房

國民生產總值:454

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
yiyi0401 發表於 16-11-29 08:55
求救 我原本泵奶 每次泵都多過阿囡一餐,但因為凍親發燒燒左兩日,我都keep住泵奶 ,都無少到, 星期日晚退 ...

試過,密D埋身又多番奶

大宅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
Monkybaby 發表於 16-12-2 23:07
試過,密D埋身又多番奶

但我囡啜得好細力。。。可以點

別墅

國民生產總值:988

yiyi0401 發表於 16-11-29 08:55
求救 我原本泵奶 每次泵都多過阿囡一餐,但因為凍親發燒燒左兩日,我都keep住泵奶 ,都無少到, 星期日晚退 ...

飲返多d水/湯/黑豆茶,個個鐘頭飲一大杯。好快多番。

別墅

國民生產總值:895

回覆:littlerachel725 的帖子

黑豆茶點樣做法呢?thx

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎