用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 8|主題: 10862

海產類

別墅

國民生產總值:543

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
我有食物敏感,海產好似蝦蟹食完會好痕,因為呢個問題我對 bb 食野好小心,怕佢會遺傳左食物敏感。
bb 開始大都要試食,佢咁細唔識講有無唔舒服,試食時有無特別要留意既地方,定係再大先去試?

水晶宮

國民生產總值:54754

海產類大D再俾佢試啦,起碼等佢試講嘢先

男爵府

國民生產總值:7822

等到3歲之後先試食,一次比少少試下,觀察3日。

大宅

國民生產總值:1489

畀面勳章

我覺得可以等佢大個啲先, 如果食物敏感除左痕,仲有機會出現嘴唇、舌頭或面部紅腫, 嘔 , 出疹等等, 要小心留意呀

侯爵府

國民生產總值:23849

至少都等到3歲之后先試,而且一開始試,一定要試少少,份量好少好少

侯爵府

國民生產總值:22343

回覆樓主:

俾佢食嘢注意d比較容易過敏既嘢食

別墅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
RubyYu07 發表於 16-11-29 14:51
等到3歲之後先試食,一次比少少試下,觀察3日。
等佢再大先去試,我好清楚食物敏感真係會死人。

別墅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
water_monster 發表於 16-11-29 17:56
我覺得可以等佢大個啲先, 如果食物敏感除左痕,仲有機會出現嘴唇、舌頭或面部紅腫, 嘔 , 出疹等等, 要小心留 ...
呢 d 症狀我知,我以前試過要入急症打針。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎