用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

嬰兒醫護 今日: 2|主題: 75164

5 yr 的小朋友食魚同雞懂吐骨嗎?

複式洋房

國民生產總值:396

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

王國熱話
大家有冇緊緻產品介紹?c6話我殘咗好多,...
去水腫腳做咩好
有無jm用過COSME DECORTE 呢個牌子護膚品?
改善凹凸洞

侯爵府

國民生產總值:24156

me@me@you 發表於 16-11-29 10:45

我b一歲都食到雞脾、雞翼同雞件。
魚就一dd,有d歲幾都識

大宅

國民生產總值:3722

我仔2歲左右已經自己用手拎住雞亦,雞腳黎食。
3歲半已經食吐魚骨了。有時我比魚佢食,同佢講食魚可能有骨,要小心d食,佢真係會吐番魚骨出黎。
不過哩d都好睇個人,因我仔好為食,食野方面佢會比心機去學習點食。

大宅

國民生產總值:2308

育兒性格勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
me@me@you 發表於 16-11-29 10:45

我囡未夠兩歲都識吐鯇 魚腩啲大骨,而齒雞翼就重學緊,其實都5歲,若擔心,可diy蔗蝦試下佢,或食西瓜識吐核,都無理由唔識食雞,而魚就 見仁見智,因我家姐有童年陰影,成40歲人都唔係好識食魚。

大宅

國民生產總值:4324

2015xmas

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
5歲已經高班,好大個了,無可能點識得吐。

男爵府

國民生產總值:6220

發表於 昨天 19:55 |顯示全部帖子
我家下三字頭都唔識吐魚骨,只夾魚肉入口
無問題丫
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎