用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

烹飪錦囊 今日: 20|主題: 108003

[湯水] 鵪春

大宅

國民生產總值:3340

畀面勳章 BKXmas勳章

今日經過大埔街市,見到有法國鵪春買$45/2隻,算抵嗎?用黎燉湯係咪止咳化痰,要落乜料?阿仔咳左好耐都未斷尾

王國熱話
CSL 續約 $292 全包 10GB 抵嗎?
紅米 Note 4X 更唔更新果 ROM 好 ??
[手機推介] 如果想出新機就入黎睇睇!
下載歌曲

翡翠宮

國民生產總值:79215

tracy0920 發表於 16-11-29 10:50
今日經過大埔街市,見到有法國鵪春買$45/2隻,算抵嗎?用黎燉湯係咪止咳化痰,要落乜料?阿仔咳左好耐都未 ...
ok 啦, 平過一田. 不過係唔係真係法國就唔知.
如果咳, 我會煲鱷魚肉.

男爵府

國民生產總值:7595

BKXmas勳章

回覆樓主:

我用川貝,海底椰片,南北杏好似係咁多去燉湯,但我買中國鷓鴣

伯爵府

國民生產總值:16339

BKXmas勳章

Up

子爵府

國民生產總值:12364

醒目開學勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

tracy0920 發表於 16-11-29 10:50
今日經過大埔街市,見到有法國鵪春買$45/2隻,算抵嗎?用黎燉湯係咪止咳化痰,要落乜料?阿仔咳左好耐都未 ...
係咪响梁X記買架? 我都買咗, 平過一田/PIAGO/AEON.

大宅

國民生產總值:3340

rolandbb 發表於 16-12-5 14:54
係咪响梁X記買架? 我都買咗, 平過一田/PIAGO/AEON.

係呀

子爵府

國民生產總值:10791

BKXmas勳章

煲雪耳蓮子白合潤肺

子爵府

國民生產總值:12364

醒目開學勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

今日响一X超市見到$22./隻加拿大冰鮮鵪鶉, 放响有人企果D招呼果D凍肉柜度, 好似仲抵呀.

男爵府

國民生產總值:5649

BKXmas勳章

Mann888 發表於 16-12-7 09:29
煲雪耳蓮子白合潤肺
呢個好,夠平啱我Budget
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎