自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 tkkmama 的帖子

本來我就係驚雙腳行唔到,所以先諗住一晚京都,但我大板係租左4日,我女話3,4千住一晚,大板間房掉空就唔止3,4千啦.所以冇住京都者.
清水寺去過就唔再去啦,但大女話下次去京都帶埋成家去,咁到時會租兩,三日風侶日式屋,去日本要湯先過引架.不過我唔想落雪去,上次去函本太大雪,車又停,又好多舖冇開,困係酒店,係咁湯,真係湯甩皮.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 終極熊貓 的帖子

我10月頭去,9月已經好多book哂,有人話我地去果時係睇楓葉,所以好多平架,又近清水寺架都一早book滿.
只有d遠小小近山架,風侶有,咁我又鍾意舊式,有得湯果d酒店.
<br><br>

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:tkkmama 發表於 16-11-29 11:58 我下

原帖由 cheung2000 於 16-11-29 發表
我同老公都想下次主力玩京都,大多地方想去…hea吓
其實京都有咩好玩架? 係未主要睇景? 著和服果d我唔啱, 其餘可否介紹下, 我4月去, thx

珍珠宮

2.都係貴90蚊啫,無謂搞咁夜

珍珠宮

BOSKERMA 發表於 16-11-29 13:20
其實京都有咩好玩架? 係未主要睇景? 著和服果d我唔啱, 其餘可否介紹下, 我4月去, thx

...
其實都係睇風景、寺,老公話要同阿仔去太秦映畫村睇蒙面超人,喺近郊浸溫泉…咁就幾日…

因為大阪主要shopping,京都係另一種feel

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:BOSKERMA 發表於 16-11-29 13:20 其

原帖由 cheung2000 於 16-11-29 發表
其實都係睇風景、寺,老公話要同阿仔去太秦映畫村睇蒙面超人,喺近郊浸溫泉…咁就幾日…

因為大阪主要shop ...
明白, 即係城市同鄉村嘅分別唔該晒

侯爵府

回覆樓主:

緊係 2 啦~
你點知會唔會delay? 真係delay的話, 趕唔到班火車, 咁你住邊呀? 頭尾兩日一定唔可以set到d時間咁緊架~

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

BOSKERMA 發表於 16-11-29 14:57
明白, 即係城市同鄉村嘅分別唔該晒
又唔係鄉村喎,係城市vs古建築,因為京都市政府保育好嚴格,對建築物高度、用色都好嚴格,唔同其他城市

水晶宮

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至