用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 33|主題: 49029

開刀傷口有無痕?

男爵府

國民生產總值:7269

開刀十日左右,呢兩日個傷口及附近範圍開始痕... 但因為仲貼住膠布所以都唔敢R,都係要忍下。唔知關個傷口事定膠布事。我都唔記得上一胎有無咁 (因為都好耐之前)。你地開刀傷口有無痕?可以點搞呢 (我幾日後先覆診)...

男爵府

國民生產總值:5117

吸收力勳章

jeanne1120 發表於 16-11-29 12:07
開刀十日左右,呢兩日個傷口及附近範圍開始痕... 但因為仲貼住膠布所以都唔敢R,都係要忍下。唔知關個傷口 ...

我19號開刀,但到而家都無痕喎。

子爵府

國民生產總值:12123

膠布位會有啲痕

別墅

國民生產總值:900

回覆樓主:

防水膠布會令你散唔到汗,係會易痕,有人什至會敏感。
我之前都痕,問過婦產科醫生,佢講左上面嘅野,叫我覆診前,一係自己買過一張膠布換,比皮膚透一透氣,但d膠布都幾貴,又難買咁大張。

男爵府

謝謝解答... 可能真係膠布敏感都唔定,我都分唔到係傷口痕定膠布位痕...

侯爵府

國民生產總值:24061

好似有D人真系會有膠布過敏

侯爵府

國民生產總值:24061

好似有D人真系會有膠布過敏

翡翠宮

國民生產總值:91926

有時體質都會有小小改變,勤力D換塊膠,癡唔同位

別墅

國民生產總值:788

遲啲等meet左膠布再睇下點..

大宅

國民生產總值:1108

回覆 jeanne1120 的帖子

請問膠布幾時先可以meet?

男爵府

回覆 ymyyy 的帖子

應該十幾日都得喇... 我會等到覆診畀醫生Meet

水晶宮

國民生產總值:61676

我生第一胎果陣會,有時用棉花棒R兩下。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎