用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2346|主題: 868685

公心計

男爵府

國民生產總值:6629

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

朋友A 同 A的細佬B是同公司工作, 大家都唔同崗位...
不過大家都識得班B6 -C9
有4個B6 - C9比較好感情日日都一齊....同A一起工作...
A都係代同事...吹水...無咩特別....
B6-C9之中....有一個31歲既G..同一港男生左一仔一女...
G知道....B原來獨居A的家...而A去左女朋友家住...
前排, G就話自己C6唔做野...唔理仔女(仔係大陸, 婆婆照顧, 女係香港讀K2) 又話自己C6幾衰幾衰....要同佢離婚...
A都無理佢...聽完就算....
有一日...G問A..可唔可以搵地方俾佢搬....唔想番去對住個C6啦...點點點
A都話幫唔到你...
A都即刻同B細佬講...唔好俾人地住佢家...
點知...G唔知點同B講咩....
星期日...G帶哂所有野去A家同細佬B一齊住...
講緊一間無房既屋...只有一張床...
一男一女...同床訓...

星期一...早上...A見到B前所未有既早番工...
G就好巴閉同A講 - 阿B知我黎訓..又換床單...仲幫我吹頭
放心啦..我代佢係細佬...
A先知...星期日G已經去左佢屋企訓...
話B...B就話G好慘...佢老公..趕左佢係街...

A話唔可以....叫G走...G就話你俾D時間我搵屋...點點點...
A不停話B...B就覺得光明正大幫人...G好慘既女人...

其實最初A都覺得G好慘既.....一D都唔強硬...
但A女朋友就好嘈....

G好似食住B咁...

我唔知點解, 覺得G已經食左B了...mg:" />mg:" />mg:" />

點先可以趕G走...
A女朋友....問我...我都唔知

男爵府

國民生產總值:6109

B即刻趕G出門口
否則A趕所有人走

男爵府

國民生產總值:6109

+句, 邊度食邊度拉, 死蠢

大宅

國民生產總值:1019

畀面勳章 2015xmas

只好2個都趕走,收返間屋自己住
亦叫B自己諗清楚,人地有老公

男爵府

國民生產總值:6805

A 同 B 講 佢唔趕 G 走 咁就 A 收屋趕埋B 走

男爵府

國民生產總值:8962

我覺得B好有問題.
叫個有老公既女人回家?
仲幫人吹頭?

男爵府

國民生產總值:5089

吸收力勳章

Reema 發表於 16-11-29 12:19
朋友A 同 A的細佬B是同公司工作, 大家都唔同崗位...
不過大家都識得班B6 -C9
有4個B6 - C9比較好感情日日都 ...

B6既G思想攻於心計,可憐既B 又過於無知,真係再唔趕佢走,間屋比佢霸埋。 唯有呀A 出口才有用。

男爵府

國民生產總值:6127

回覆樓主:

lee 種“好心”,做左十次好人做一次衰人就係衰人,根本一早唔應該開頭 。適宜速戰速決,越拖越多枝節

男爵府

ivycwl 發表於 16-11-29 12:44
我覺得B好有問題.
叫個有老公既女人回家?
仲幫人吹頭?
24歲仔...話一個女人俾人趕出街好可憐....
問B點解幫佢吹頭, B話 G叫佢幫喎....而且G隻手屈唔到去後面...人地咁慘就幫一幫啦

男爵府

國民生產總值:9153

Reema 發表於 16-11-29 13:54
24歲仔...話一個女人俾人趕出街好可憐....
問B點解幫佢吹頭, B話 G叫佢幫喎....而且G隻手屈唔到去後面...人 ...

哇,容麼易下次G話手屈唔到後面,扣唔到"熊罩",叫B扣爸爸啊

子爵府

國民生產總值:11544

dobbybabie 發表於 16-11-29 14:02
哇,容麼易下次G話手屈唔到後面,扣唔到"熊罩",叫B扣爸爸啊

咪係, 難聽啲講句, 佢好有需要, 唔通都幫佢解決咩

男爵府

A女朋友...咪話B傻囉..B6出招食左佢都得啦

子爵府

國民生產總值:11387

回覆樓主:

死蠢B, 而家易請難送。

珍珠宮

國民生產總值:35560

2015xmas

我鍾意你用代號「G」嚟代表個女人
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎