用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 3565|主題: 868729

黃埔花園邊期最好住?

別墅

國民生產總值:607

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
請問黃埔咁多期,邊期景觀較好/噪音少/空氣好D?謝謝

大宅

國民生產總值:4660

keep-calm 發表於 16-11-29 12:25
請問黃埔咁多期,邊期景觀較好/噪音少/空氣好D?謝謝

我覺得係1:十期1-5座,向大環山公園及泳池個邊。2:九期(2及5座除外、因大堂未翻新同埋好暗)
做人至緊要開開心心 :-D

子爵府

國民生產總值:14310

梗係七期方廳啦

wcpcelia    發表於 4 天前

男爵府

國民生產總值:7816

引用:梗係七期方廳啦

原帖由 annaanna 於 16-11-29 發表
梗係七期方廳啦

珍珠宮

國民生產總值:49848

我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 2015xmas

通車先買好貴喔

別墅

michelle071180 發表於 16-11-29 14:39
通車先買好貴喔

通車後3房升左幾多?

別墅

12期4房(士多房)好住嗎?

大宅

國民生產總值:4660

annaanna 發表於 16-11-29 13:47
梗係七期方廳啦

方廳得反某座某d單位有景
做人至緊要開開心心 :-D

大宅

國民生產總值:3310

keep-calm 發表於 16-11-29 18:13

黃埔好住啊,就算三期都無所謂,寶其利,必嘉果頭多野吃,比較近馬頭圍街市,又有24小時welcome.....面包店好多選擇

子爵府

babyboy2013 發表於 16-11-29 18:37
黃埔好住啊,就算三期都無所謂,寶其利,必嘉果頭多野吃,比較近馬頭圍街市,又有24小時welcome.....面包 ...

三期近舊區,個人認為麻麻囉

子爵府

keep-calm 發表於 16-11-29 18:13

小心有兇宅放緊盤喎

子爵府

國民生產總值:10304

annaanna 發表於 16-11-29 13:47
梗係七期方廳啦

原來黄埔花園有方廳,我以為全部都係鑽石廳

pochacco301    發表於 3 天前

翡翠宮

國民生產總值:87283

引用:梗係七期方廳啦

原帖由 annaanna 於 16-11-29 發表
梗係七期方廳啦
唔計方廳,七期地理在黃埔來説都好,去碼頭、巴士總站都近,去12期百佳及五期Aeon 都近,而家對面就有地鐡出口,超方便,本身無商場無食店,衞生環境較好。

大宅

國民生產總值:1625

annaanna 發表於 16-11-29 19:17
小心有兇宅放緊盤喎

12期4房有凶宅盤架?想知多啲...

男爵府

國民生產總值:5957

認識瑞士牛牛第二回

iris2014 發表於 16-11-29 20:18
我都想知!

侯爵府

國民生產總值:24110

babyboy2013 發表於 16-11-29 18:37
黃埔好住啊,就算三期都無所謂,寶其利,必嘉果頭多野吃,比較近馬頭圍街市,又有24小時welcome.....面包 ...

搭單問句,海逸豪園好住嗎?

子爵府

國民生產總值:13080

回覆樓主:

個人看法:
第十期,旺中帶靜,樓下都是補習社之類,比較乾淨,又近百佳。

男爵府

國民生產總值:7964

引用:Quote:annaanna 發表於 16-11-29 19:17 小

原帖由 iris2014 於 16-11-29 發表
同問

珍珠宮

國民生產總值:49848

我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 2015xmas

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
keep-calm 發表於 16-11-29 18:11
通車後3房升左幾多?

我都唔知吖……買唔起冇睇過

複式洋房

國民生產總值:178

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
好住,通車後方便了很多,但人亦多了很多。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎