用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

論盡家傭 今日: 43|主題: 120580

工人係未唔講電話唔得?

大宅

國民生產總值:1134

我家工人日日湊住bb都講電話,一邊講電話一邊煮飯仔、餵飯仔、幫bb沖涼、換片、換衫,如果你知道佢咁樣,會點做?

王國熱話
小朋友近視藥水
今年2月第一次黎m, 到現在都係時多時少...
孩子9岁眼睛用力眨得好快
如何和初中生約法三章?

珍珠宮

國民生產總值:31541

jobjob2012 發表於 16-11-29 12:55
我家工人日日湊住bb都講電話,一邊講電話一邊煮飯仔、餵飯仔、幫bb沖涼、換片、換衫,如果你知道佢咁樣,會 ...

叫工人夜晚做完野先用電話。

洋房

國民生產總值:50

講到明工作時不准講電話. 要警告她們工作的規則之一.

duckieholic    發表於 16-11-29 14:22

大宅

國民生產總值:3024

我家工人日日湊住bb都講電話,一邊講電話一邊煮飯仔、餵飯仔、幫bb沖涼、換片、換衫,如果你知道佢咁樣,會 ...

印傭真係好鐘意講電話, 叫佢唔好再講仲要駁咀, 唔睬你

水晶宮

國民生產總值:54080

可能她吾識whatapp
玩具萬歲!

珍珠宮

國民生產總值:36524

回覆樓主:

我未見過我工人講電話

大宅

國民生產總值:1861

我果個襯無人會用hand free係咁講~~
直到我媽出聲...我請你返來唔係講電話~有咩休息係房先講

大宅

國民生產總值:2464

工作時間不可以講電話,如果偶然有個私人打來,一兩分鍾聽完冇所謂,一邊講電話一邊湊B,我唔會俾囉。

伯爵府

國民生產總值:18059

照顧bb當然不可以!有乜野大生意需要她工作時傾電話呀?她需要知自己岡位!

子爵府

國民生產總值:14341

畀面勳章

講明工作時間唔準講電話

男爵府

國民生產總值:6204

LANG060221 發表於 16-11-29 13:57
印傭真係好鐘意講電話, 叫佢唔好再講仲要駁咀, 唔睬你

講極唔聽重當你冇到,炒得。唔係你有排煩

別墅

國民生產總值:591

回覆 puppydingo 的帖子

你好命囉

複式洋房

國民生產總值:268

佢一到埗我已講明工作唔講得電話,宜家佢用到咁你再同佢講就有啲困難,但你都一定要講,因為太過份了。你同佢講工作時間唔可以講電話,佢做哂嘢或休息一下果時先可以用,佢一定唔會聽,但都要出聲

別墅

國民生產總值:591

唯有勸下,氹下,鬧下。但要比佢知你不能接受佢working time chatting or hold the phone or fb.起碼第時一見你就識收起電話先!继而比警告及有後果等

大宅

國民生產總值:1669

一定要同佢講明規矩 , 唔話佢自然覺得係俾佢咁做

複式洋房

國民生產總值:382

我開工第一日講咗零電話
我個菲工人
咪照袋電話,得閒就面書
我要求佢熄電話,只可以夜間休息用
佢夠膽鬧我「痴線」!
我咪爆佢一獲,出警吿信,扣獎金!

別墅

國民生產總值:506

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

條例上好難禁佢咁樣做,只能當為她的工作表現唔好, 扣獎金

男爵府

國民生產總值:6623

緊係要開聲話佢啦!湊B講電話會分咗心,BB整親都唔知!我係會所見唔少啦!

男爵府

國民生產總值:5577

mombaibai 發表於 16-12-3 04:08
條例上好難禁佢咁樣做,只能當為她的工作表現唔好, 扣獎金
想請教你點扣獎金?你意思基本工資之外你醒佢嘅?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎