親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Kittymummy 發表於 16-12-15 07:56
你要set country 為泰國,咁先可以比cash.

Thanks a lot

複式洋房

請問邊個位setcountry?

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

Kittymummy 發表於 16-12-15 07:56
你要set country 為泰國,咁先可以比cash.
請問 uber 最多可坐幾人?
[img=500,400][/img]

水晶宮

miu~miu 發表於 16-12-15 11:13
請問 uber 最多可坐幾人?
普通私家車, 4個大人左右, 未計4人行李.我10月一行7人. 試過call Uber X, 係7人車toyota可以坐晒.
亦試過同樣call Uber X, 但係都係5人車黎. 所以最後要分兩架.
到時睇你call 既司機係用咩野車型囉.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

Kittymummy 發表於 16-12-15 11:20
普通私家車, 4個大人左右, 未計4人行李.我10月一行7人. 試過call Uber X, 係7人車toyota可以坐晒.
亦試過同 ...
我就係同你一樣, 4大3小共 7人, 黎到先知咪好頭痕 law 請問 call uber 要預幾多時間?

水晶宮

miu~miu 發表於 16-12-15 13:41
我就係同你一樣, 4大3小共 7人, 黎到先知咪好頭痕 law 請問 call uber 要預幾多時間?
...
我上次係7大人.call uber 一般係3-7 mins 左右, 要睇有冇司機係咪你附近.
如果你地4大3小, 最好搵多一個人DL uber apps. 車一到如果唔岩size 的話, 要分兩批走. 另外一家就即時call 多架uber 走囉. 我上次都係咁做的. 如果只用一個apps 而要分兩架車, 你要等第一架車完成到達後, 先可以call 第2架的. 所以我建議搵多個DL 定uber apps 先.

珍珠宮

Kittymummy 發表於 16-12-15 13:45
我上次係7大人.call uber 一般係3-7 mins 左右, 要睇有冇司機係咪你附近.
如果你地4大3小, 最好搵多一個人D ...
Thanks~~~~

別墅

Kittymummy 發表於 16-12-1 11:18
你可以係香港DL Uber apps. 但去到泰國後, 張setting 改為泰國country.之後payment method select 為cash. ...

想問如果得數據卡,點聯絡司機confirm上車地點?

水晶宮

AV1S 發表於 16-12-15 18:27
想問如果得數據卡,點聯絡司機confirm上車地點?

你係uber apps 內開定位,之後會顯示所在位置. 不過,有機會司機到前打你泰國號碼再確認的. 所以最好係著名既地標度等pick up.

別墅

Kittymummy 發表於 16-12-15 18:30
你係uber apps 內開定位,之後會顯示所在位置. 不過,有機會司機到前打你泰國號碼再確認的. 所以最好係著 ...

因為黎緊31/12去泰國只係買上網卡,冇當地號碼,所以怕司機聯絡吾到

水晶宮

AV1S 發表於 16-12-15 18:33
因為黎緊31/12去泰國只係買上網卡,冇當地號碼,所以怕司機聯絡吾到

你用咩卡?我用AIS & happy 卡都有一個當地泰國號碼的。未必個個司機到前打電話比你的。我10月call 左6次uber, 只有其中一個打電話黎確認.

首頁

尾頁

跳至