婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

colormama 發表於 16-11-29 17:58
點解d奶奶心態咁唔健康,個仔肯幫忙做家務應該開心至係,識做同肯做家務嘅男人真係賣少見少。

再講心抱都 ...

問題係「識做同肯做家務既男人」唔係佢老公而係佢個仔人地老公呀麻~~~~

好多極品奶奶就係為乜你嫁得比我好????

成日玩想當年~~~~想當年佢做人老婆/新抱點做到死~~~~就算當年佢唔洗做唔洗對住奶奶~~~都會覺得係佢好命姐~~~但你唔係佢咁幸福囉~~~

我奶奶去到借人地把口黎話d新抱懶~~~話呀乜師奶問佢d新抱做乜既~~~~奶奶答冇做野~~~奶奶話個師奶話乜你d新抱咁懶架~~~搞到佢唔知點答好喎~~~

我咪扮晒野答奶奶~~~你同個師奶講~~~冇計啦~~~我d仔唔洗老婆去返工~~~乜你個仔養唔起老婆要老婆出去返工既咩??

然後懶friend咁同奶奶講~~~人地既家事都追問黎講三講四~~~人地兩公婆點相處係人地既事~~~你話之人地講四個工人服侍個老婆~~~幾時到依d人評論人地老婆懶唔懶~~~依d三姑六婆少d同佢地來往~~~~

大宅

vivi3719 發表於 16-11-29 15:15
我係working mom, 有個仔讀小一同一個女2歲。我99星期一至五喺我屋企幫我抽女(其實佢日日睇電視,個女自己 ...

你已經病緊,又要返工又要接放學,其實好辛苦,d人係唔會將心比心,唯有對自己好d.

美菲絲    發表於 16-11-30 12:11

子爵府

虎到金來勳章

你笑笑口當住你99面前同你C6講: 你辛苦, 不如我地調轉做, 我俾你嘆下

水晶宮

唔使理佢,關鍵係你C6有冇覺得你係歎緊唔做嘢

美菲絲    發表於 16-11-30 21:54

男爵府

我的育兒心得勳章

樓主過一招過你:

「係呀,阿x(c6)真係好錫我,見我病乜都幫我做晒,都係奶奶你教得好,唔係我邊有個咁好嘅老公?阿x,仲有厠所未洗,今日真係要麻煩你洗啦!」

ling_198710    發表於 16-12-28 16:38
美菲絲    發表於 16-11-30 21:54

珍珠宮

回覆樓主:

我會當場立即大聲叫老公請個工人返黎幫手
因為我都唔係工人!

大宅

hhz 發表於 16-11-30 18:33
樓主過一招過你:

「係呀,阿x(c6)真係好錫我,見我病乜都幫我做晒,都係奶奶你教得好,唔係我邊有個咁好 ...

高招~

大宅

新抱永远唔系人,系超人,生鉄,捱唔死的以后罷工

珍珠宮

回覆樓主:

宜家先開始,索性請工人做家務,你專心教兩個功課、學野,可以叫佢以後唔使來咁辛苦

大宅

你令我諗返起我啱啱生完女,坐緊月,有一晚個奶奶上黎,開門第一句就問我老公:「佢又訓緊覺啊?」我老公仲要話佢係關心我,講真,我坐緊月,莫講我當時唔係訓緊覺,就算我真係訓緊覺都係好理所當然

大宅

最關心BB問題熱投勳章

引用:樓主過一招過你:「係呀,阿x(c6)真係好錫

原帖由 hhz 於 16-11-30 發表
樓主過一招過你:

「係呀,阿x(c6)真係好錫我,見我病乜都幫我做晒,都係奶奶你教得好,唔係我邊有個咁好 ...
學到嘢

男爵府

借個位呻下~ 我係working mum要返工,收工買餸湊女,老公收工會炒菜(其他我會搞掂),平時拖地洗衫都係我做,今日太99因為我要老公收工後仲要炒菜咁辛苦而俾說話我聽,我已經做到五勞七傷,呢頭媽媽手未好返,果頭又肩膀發炎,痛起上黎係半邊身郁唔到,太99知架,但佢認為佢個孫太辛苦,我應該包攬所有家務做到死先啱!

男爵府

EudyptulaMinor 發表於 16-12-4 00:38
借個位呻下~ 我係working mum要返工,收工買餸湊女,老公收工會炒菜(其他我會搞掂),平時拖地洗衫都係我 ...

我地係同時天涯淪落人。
心抱係鐵打既,個仔做小小野都唔得大辛苦既

男爵府

畀面勳章

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

點解你病咗你c6都無幫輕下你?例如幫手接送小朋友或check功課?

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

點解你病咗你c6都無幫輕下你?例如幫手接送小朋友或check功課?

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

男爵府

人地個女做到死有乜所謂, 最緊要唔好辛苦到自己個仔啦....

大宅

D 99 永遠都只會覺得只係自己個仔辛苦!

首頁

尾頁

跳至