用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

想生BB 今日: 28|主題: 89150

有無人可以教我點做?我已經第二次自然流產了

大宅

國民生產總值:1301

第一次驗到bingo係今年1月,但只係開心左幾日就無左。
今次,本來諗住ivf, 但去到台灣見老劉時,我先發現自己有左,但唔敢開心住,怕又好似上次咁無左。果然,我一番到香港,個胎又無左,又係自己流出黎,我見到醫生夾住個胎出黎果時,我真係喊到崩潰,
喊到眼淚都乾了,點解個天要咁玩我?其實我係咪有咩問題?ivf對我仲有無希望。有無人幫到我

子爵府

國民生產總值:12614

可以驗吓有冇抗體。 2公婆dna 有冇問題
有啲人要食aspirin, 打抗凝血針

最好搵個專科跟一跟

大宅

引用:可以驗吓有冇抗體。 2公婆dna 有冇問題有啲

原帖由 rachel_tim 於 16-11-29 發表
可以驗吓有冇抗體。 2公婆dna 有冇問題
有啲人要食aspirin, 打抗凝血針
邊度可以驗?

子爵府

國民生產總值:12614

tinoijcc 發表於 16-11-29 15:38
邊度可以驗?

我未驗過, 但哩到好多舊文, 你可以search 吓。
大致係台灣驗平啲。 香港唔係個個醫生都信抗體theory

大宅

國民生產總值:1574

如果你決定去台灣做IVF,他們會幫助你做這些測試。 比香港便宜。 他們相信免疫問題,沒有太多的香港醫生相信免疫問題

大宅

引用:如果你決定去台灣做IVF,他們會幫助你做這

原帖由 SusanTam 於 16-11-29 發表
如果你決定去台灣做IVF,他們會幫助你做這些測試。 比香港便宜。 他們相信免疫問題,沒有太多的香港醫生相信 ...
tks sis...如果以我case...應該搵台灣邊個醫師?有人話免疫要睇翁翁?

大宅

國民生產總值:1574

回覆 tinoijcc 的帖子

yes, 我見BK很多高0及有免疫力的問題找他

洋房

國民生產總值:55

我系台灣送子鳥做基本檢查嗰時候,
一般除左輸卵管、子宮鏡、抽AMH之外,
仲有抽幾種免疫系統方面的項目同TSH,
王醫師同我講因為大部分懷孕左容易流產通常都系免疫問題,
所以如果真係有問題嗰話,就可以提早發現~

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

引用:我系台灣送子鳥做基本檢查嗰時候,一般除左

原帖由 Chris_0328 於 16-11-30 發表
我系台灣送子鳥做基本檢查嗰時候,
一般除左輸卵管、子宮鏡、抽AMH之外,
仲有抽幾種免疫系統方面的項目同T ...
多謝你回覆,請問你本身有無免疫問題? 或好似我咁有流產過? 另外送子鳥收費貴唔貴?可唔可以比多少少資料我?我真係好無助。tks

大宅

國民生產總值:1080

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
有冇唸過驗免疫問題?

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

引用:有冇唸過驗免疫問題?

原帖由 CC168_178 於 16-12-02 發表
有冇唸過驗免疫問題?
會呀。等我收拾心情就去驗架啦

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎