用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 4721|主題: 868759

想煲雪耳湯,有咩選擇?

子爵府

國民生產總值:12052

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
想有雪耳,潤d,但唔要蘋果雪梨,有咩推介?唔該

子爵府

國民生產總值:10876

love.@.g.wad 發表於 16-11-29 15:43

雞腳,木瓜

Irene_Lo    發表於 4 天前

珍珠宮

國民生產總值:41211

引用:想有雪耳,潤d,但唔要蘋果雪梨,有咩推介

原帖由 love.@.g.wad 於 16-11-29 發表
我煲呢個,但用螺頭

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

KWHeidi    發表於 4 天前

侯爵府

國民生產總值:21901

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

沙參, 玉竹, 紅棗, 連子, 百合

悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

翡翠宮

國民生產總值:86666

動物勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 夏天玩到顛 育兒性格勳章 2015xmas 樂桃猴年勳章

zoekayan 發表於 16-11-29 15:47
我煲呢個,但用螺頭
外賣

zoekayan    發表於 4 天前

男爵府

國民生產總值:9901

無花菓羅漢菓白合

子爵府

國民生產總值:12052

小豬Pigpig 發表於 16-11-29 15:45
雞腳,木瓜

木瓜係青木瓜?我本來都想飲,但唔知落咩煲,手咁大個煲一大煲夠嗎?約6公升,唔落雞腳可以落豬展嗎?仲要咩配料呢?

男爵府

國民生產總值:6783

我今日煲雪耳, 無花果, 木瓜, 豬展 湯

珍珠宮

國民生產總值:41211

引用:Quote:zoekayan+發表於+16-11-29+15:47+我

原帖由 KWHeidi 於 16-11-29 發表
外賣
咁都俾你捉到

珍珠宮

國民生產總值:38570

鮮椰子璋州雪耳淮山杞子雞腳 (加舊豬展) 湯

超級版主

國民生產總值:97590

最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 我的育兒心得勳章 2015xmas 2016夢想成真 樂桃猴年勳章

雪耳木瓜冰糖,加幾片薑,又潤又好味。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

瑪瑙宮

國民生產總值:128057

畀面勳章 2015xmas

引用:Quote:zoekayan+發表於+16-11-29+15:47+我

原帖由 KWHeidi 於 16-11-29 發表
外賣

翡翠宮

國民生產總值:86666

動物勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 夏天玩到顛 育兒性格勳章 2015xmas 樂桃猴年勳章

zoekayan 發表於 16-11-29 16:04
咁都俾你捉到

別墅

國民生產總值:739

ProAbsorb勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章

引用:Quote:love.@.g.wad+發表於+16-11-29+15:43

原帖由 小豬Pigpig 於 16-11-29 發表
雞腳,木瓜
呢個超好味

洋房

國民生產總值:70

木瓜我最鐘意!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎