用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

網購天地 今日: 150|主題: 57042

天氣凍, 訂食物好時機

珍珠宮

國民生產總值:41013

我訂咗雲南冰糖心蘋果, 第一次訂貨都未發唔敢分享住

見到有話新彊冰糖心蘋果又係當做, 仲講到只有這兩三個月可以品嚐, 仲話係世界十大蘋果之一, 但太貴啦, 又未試過唔敢博, 今年試吓 cheap cheap 地既先。。。

333s    發表於 16-12-1 07:50

王國熱話
10月尾又要考試啦~想收集呢兩個月小學常...
整壽司問題
怪味糖邊度買?
聖誕去韓國,邊度有平靚正既雪褸雪褲賣

珍珠宮

回覆:天氣凍, 訂食物好時機

有冇人食過? 係咪真係好正?

伯爵府

國民生產總值:16489

回覆樓主:

未食過呀,都有興趣。臍橙都係呢排當做,我覺得好食過晒外國橙。

男爵府

國民生產總值:5755

tammy2008 發表於 16-11-29 15:44
未試過,都想試下

大宅

國民生產總值:1079

留毛,收到請分享下~

大宅

國民生產總值:3551

回覆樓主:

日本買的糖心蘋果好正, 想試大陸的, 等你報告

珍珠宮

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

我訂咗一箱大果, 一箱小果, 但店家可能唔清楚我轉運呢啲野( 我事前有講會轉運香港), 而佢原來一向都係一箱一快遞單,所以攪到我只集咗一件大果到香港, 一件小果要今日再轉發

昨天到的大果。。。左邊雲南大果, 右邊惠康買42.9/4個韓國蘋果

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

水平角度

珍珠宮

想睇冰糖心要咁切

珍珠宮

一箱大果, 說的十斤(大陸斤500g), 但集運量的6.6kg, 小果未到手但集運量了6kg, 還好分開運到香港, 否則我一條友不知怎拿回家, 這次轉用的集運不在家附近, 要乘小巴去取, 我都在街邊把蘋果立即拆箱分左右兩大個購物袋入才方便上車。。

還是說回蘋果吧, 一箱十六個, 四分偏熟六成有點青, 熟的很甜, 濃濃果味(跟那些淡如水的廿蚊四個大陸富士沒得比) 有一鼓很獨特的香味

青的糖心比較少, 酸中帶甜的。 那鼓獨特香味就不明顯了。

熟的先吃, 吃完那青的可能也變得比較熟, 那就剛好了不怕未吃就變爛果(我覺得店家有可能是這樣子安排的)

珍珠宮

聽說小果的冰糖心更多, 待星期一收到後再分享

大宅

國民生產總值:2822

lyh80115 發表於 16-11-29 16:12
未食過呀,都有興趣。臍橙都係呢排當做,我覺得好食過晒外國橙。

係呀,我早幾年係國內某小資超市買過有機臍橙,好好食,好過新奇士好多,而且仲要平過入口貨,好像五元多一斤,進口貨賣九元左右一斤。

期待你遲些分享一下。

大宅

國民生產總值:2822

tammy2008 發表於 16-12-4 12:41

期待分享。

侯爵府

國民生產總值:24059

我都想試 唔知邊間集運可以落香港呢?

大宅

國民生產總值:1641

BK Milk勳章

tammy2008 發表於 16-12-4 12:41

可以pm link

伯爵府

國民生產總值:16489

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
平平常常 發表於 16-12-4 15:46
係呀,我早幾年係國內某小資超市買過有機臍橙,好好食,好過新奇士好多,而且仲要平過入口貨,好像五元多 ...

無網購呀,我媽媽喺香港同深圳都買咗啲,當然深圳平一截,係好細一個

大宅

國民生產總值:1641

BK Milk勳章

你集運寄香港?

珍珠宮

引用:Quote:tammy2008 發表於 16-11-29 15:44 我

原帖由 yanleung502 於 16-12-05 發表
你集運寄香港?
係呀,食物無得直運香港, 不過我呢間係買咗先知佢唔運食物。。。所以唔推介得俾你

不過聽講立信可以, 你試下

等陣收埋細果再分享

珍珠宮

珍珠宮

剛收的小果, 左小, 右大

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎