用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 3|主題: 12370

10個月仲未識爬,好擔心

伯爵府

國民生產總值:15300

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
識抬起pat pat, 有時肚都可以離地,但放好多玩具引佢都唔識爬,好擔心。

大宅

國民生產總值:1230

我個女一歲多D扶扶行識行,巨一來就行,都系唔識趴

大宅

國民生產總值:1489

畀面勳章

玩具係咪無興趣, 試下用食物

侯爵府

國民生產總值:23849

唔使咁急,慢慢來,等一開始爬,就會進展好快架喇
你擺嘅玩具系咪佢至鐘意?同埋可以試下用聲響,得意嘅聲音都會吸引佢~

洋房

國民生產總值:76

回覆:irene_the_pooh 的帖子

健康院姑娘話有大約一成BB係會skip爬嘅階段,直接學行,如果十個月BB企得穩都唔使擔心

大宅

國民生產總值:3390

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
ELSA_LI 發表於 16-11-29 17:16
我個女一歲多D扶扶行識行,巨一來就行,都系唔識趴

我大女都係,唔中意趴,一歲一嚟就行(emoji)

男爵府

國民生產總值:7822

係咪冬天著得衫多,BB好難郁啊?我個仔學爬時,都係冬天,成日唔識爬。到左春天,無咁多衫著住,就自己識了。

水晶宮

國民生產總值:61436

多D放BB系地上自由活動,我囝囝都系未學爬就直接學行喇。

複式洋房

國民生產總值:384

發表於 前天 00:15 |顯示全部帖子
我個囡8個幾月一樣未識爬
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎