用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

夫婦情感 今日: 53|主題: 37146

顧家的老公是這樣練成的

伯爵府

國民生產總值:15991

BKXmas勳章

每次去食飯,只要有小朋友,都一定痴住老公玩~
前晚同老公晚飯後回家,老公話,佢同小朋友玩嘅野,全部都係佢細個想玩,但無人同佢玩嘅野,所以佢知小朋友一定中意玩啲乜~
第時個女一定好中意同爸爸玩!
唔知點解,聽完我覺得好心痛,老公自細就無爸爸,99又好自私唔理佢,所以老公成日都話要自己建立好一頭屬於自己嘅家~自己係無其他親人嘅~
事實上,老公好錫我同個女,做乜都以一家三口行先,佢話只要一個開心安穩嘅家!
我有時會諗,老公細個時一定好陰公~

王國熱話
荃灣城門谷公園
中環碼頭觀光巴士
海洋公園門票優惠
星期六/日入大澳人多嗎?

珍珠宮

國民生產總值:37287

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章

做個靚太 發表於 16-11-29 17:00
前晚同老公晚飯後回家,老公話,佢同小朋友玩嘅野,全部都係 ...

其實如果要有個不幸嘅童年先可以練成呢種性格,咁真係慘情咗少少。

相反來講,可能新一代好多都受父母溺愛,或者有部份父母有錯誤嘅價值觀所影響,令新生代變得唔懂珍惜,感恩...以至覺得一切都係理所當然,變得自我自大...慢慢好似妳老公嘅呢一種美德响社會上漸漸消失了!
百花叢裡過,片葉不沾身。

伯爵府

國民生產總值:15991

BKXmas勳章

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-11-29 17:00 每

原帖由 wing1388 於 16-11-29 發表
其實如果要有個不幸嘅童年先可以練成呢種性格,咁真係慘情咗少少。

相反來講,可能新一代好多都受父母溺 ...
你無講錯~依加新一代真係太幸福!
物質生活豐富,又唔駛養家,乜都變成應份!
太多嘅必須品~令佢地唔夠錢洗!
佢地會居安思危,不過係思過頭,好怕要挨苦,所以未挨就已經喊打喊殺話無出路!
未需負責任已經怕要負責任!
仲點敢想像去為人父母,建立家庭呀~

翡翠宮

國民生產總值:94508

BKXmas勳章

就算相同嘅經歷,每個人都唔會一樣架,你岩好遇到嘅顧家嘅老公遮,好好珍惜

男爵府

國民生產總值:7255

熱血金章 BKXmas勳章

回覆樓主:

同你好似。我老公破碎家庭長大,老爺吾理d仔女,最後包二奶同奶奶分開,我老公好細個已經自生自滅。所以婚後生左仔仔,老公好樂意同佢玩,又顧家。人地好羨慕我有個咁好既老公(仔爸爸),我想講他經歷過才成就今日既佢。

大宅

國民生產總值:1658

BKXmas勳章

我老公又係! 2歲前99已經走左,62又日日飲酒,一飲就打仔,仲試過拎刀行住佢條頸,三兄弟姐妹佢最唔得寵,後黎10幾歲62又走埋,佢就一直自力更生,連讀大學都係拎獎學金,仲要一邊讀書一邊搵錢...真係慘到...

所以佢好珍惜我地屋企,對我同女女好好,咩事都放我地係第一位

複式洋房

國民生產總值:267

BKXmas勳章

前晚同老公晚飯後回家,老公話,佢同小朋友玩嘅野,全部都係 ...
那祝你們繼續有開心安穩的家
你老公是好例子
但亦有人是破碎家庭下長大而誤入歧途

侯爵府

國民生產總值:24946

BKXmas勳章

回覆樓主:

我老公小時候算幸福,99好錫佢果隻,但佢長大後一樣好顧家,好錫我同仔仔,應該係性格問題

複式洋房

國民生產總值:169

BKXmas勳章

最緊要依家幸福, 以前嘅野,算數啦!

超級版主

國民生產總值:100727

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 我的育兒心得勳章

回覆樓主:

我老公都有不幸童年,有對佢好差嘅親人,又有好錫佢嘅親人,佢好多嘢都有遺憾,但同時亦有一顆寬容嘅心,已原諒以前對佢差嘅人,而家佢特別對我同仔女好,似係補償佢以前童年嘅缺失,有時我都會想點解有人會狠心對一個細路仔咁差?點打得落手?所以我要錫我老公多d
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

國民生產總值:56567

BKXmas勳章

世上好少人有完美童年
全世界都係你睇我好我睇你好
無咩大不了.

禁止訪問

國民生產總值:161

BKXmas勳章

複式洋房

國民生產總值:388

BKXmas勳章

我前夫就相反,佢都係來自吾開心的家庭,阿爸包二奶,阿媽只顧返工賺錢。好少理佢。吾知係咪咁攪到佢人格有問題?又自私,不付責任,冇咩家庭觀念,只為自已想,不理人感受。

翡翠宮

國民生產總值:75036

BKXmas勳章

我諗唔係幾關事, 以前我有個同事來自暴力家庭, 佢都有暴力傾向同戀母狂易服癖性格同人相處唔到, 總之正常果時正常, 唔知佢幾時跳制.

珊瑚宮

國民生產總值:107066

環保接龍勳章 BKXmas勳章

我老公都好好,童年無咩記憶。
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

水晶宮

國民生產總值:58745

BKXmas勳章

就係因為咁,所以依家要好好補償俾佢,俾家嘅溫暖佢
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎