用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 54|主題: 236437

左側睡問題

複式洋房

國民生產總值:175

有無JM會堅持晚晚左側睡?我為左BB好,都會左側睡,但係用埋側睡枕都盤骨痛,同尾龍骨痛,起床時周身骨痛,吾知有無JM都會咁?有咩方法可舒緩?

珍珠宮

國民生產總值:31185

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:左側睡問題

我冇堅持點瞓,但反正我同一姿勢有兩三個鐘,都會盤骨腰骨痛。所以要成晚轉姿勢。擰黎擰去

大宅

國民生產總值:1786

點解一定要左側?? 好D 架?

我都係2-3個鍾 轉換一次 左 中 右

只訓一邊 好辛苦WO

雖然我 左中右轉換 我都痛呀
不過我係左邊& 右邊 大比痛 , 好似肌肉痛敢
叫 C6 用BB 油 按摩下 就會冇敢痛

子爵府

國民生產總值:12658

其實只要訓到, 咩姿勢都得..
只係訓平唔舒服的話, 就一定要轉側一陣.

我放大量枕頭, 又夾腳, 又放背都OK

複式洋房

國民生產總值:175

回覆 工程進行中 的帖子

因為平瞓,BB既重量會壓住主要既動脈及血管,對BB吾係咁好,向左是因為心臟向靠左邊,向左會有助血流量

別墅

國民生產總值:577

做下孕婦瑜珈睇下會不會好d .

大宅

國民生產總值:1786

Jojo_star 發表於 16-11-29 23:46

因為平瞓,BB既重量會壓住主要既動脈及血管,對BB吾係咁好,向左是因為心臟向靠左 ...

敢⋯其實⋯如果只向左
體重+b重 咪一樣只壓住一邊血管 影嚮血液循環?
我向左訓 反而bb 會不停郁 因為佢d手腳係晒左邊
反而我向右訓 佢會平靜d

不過我都係 左中右 唔會訓定一個方向

別墅

國民生產總值:616

我堅持左側睡呀, 雖然起身腰骨痛, 但咁樣好過平睡.
平睡時我feel到有野壓住心口 透唔到氣咁.
右側睡梗加唔得, 又係壓住壓住咁

子爵府

國民生產總值:12658

平訓唔係咁好..係因為怕個胎(子宮)壓住大靜脈, 回血上心有影響(人體結構)
所以平訓太耐, 有時會頭暈, 氣喘....

翡翠宮

國民生產總值:79248

可以左側咪左側, 否則冇理咁多. 自己訓得好, 休息夠至係對bb 好.

男爵府

國民生產總值:6194

我臨瞓前係左側,瞓下瞓下,醒左打平返

男爵府

國民生產總值:7327

ProAbsorb勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 BK Milk勳章

訓得到同訓得好已好開心、感恩啦!
邊諗得咁多

複式洋房

國民生產總值:276

我都係成個孕期打左側訓,都無咩嘢,因為平時都鐘意左側

大宅

國民生產總值:1081

回覆樓主:

我一定要訓左,好麻痹,一訓右,
bb就踢我,
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎